ANWB en INRIX lanceren real-time, voorspellende verkeersinformatie in Nederland

23/04/2008 10:04

PR Newswire

KIRKLAND, Washington en DEN HAAG, Nederland, April 23 /PRNewswire/ --
- INRIX en de grootste automobielbond van Nederland leveren gegevens over het verkeer op 4000 kilometer aan wegen

INRIX(R), de leidende aanbieder van verkeersinformatie, en de ANWB, de voornaamste autobond in Nederland, hebben vandaag hun strategisch partnerschap aangekondigd, dat bestaat uit de lancering van een nationale informatiestroom in real-time voor Nederland en de eerste invoering ooit van dynamische en voorspellende verkeersinformatie, die beschikbaar is in Europa op http://www.anwb.nl. De bedrijven werken samen om de kwaliteit en de dekking van verkeersinformatie door heel Nederland te verbeteren. (Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20060424/SFM077LOGO-b ) Als de grootste automobielbond in Nederland streeft de ANWB er constant naar om zijn leden hoogwaardige, aan reizen gerelateerde diensten te bieden. Predictive Traffic van INRIX is een unieke en zeer relevante dienst, die naar verwachting onmiddellijk een positieve invloed zal hebben.
"Nederland heeft een van de meest geavanceerde verkeersinformatiesystemen ter wereld, maar consumenten en bedrijven roepen om een bredere dekking van de wegen en een rijkere verkeersinformatie," zei Kush Parikh, vice-president van INRIX. "We zijn verheugd dat de ANWB 's werelds eerste echt voorspellende verkeersapplicatie lanceert en het gratis beschikbaar maakt voor zijn leden." De Europese verkeersdiensten van INRIX richten zich op oorspronkelijke fabrikanten van auto's, producenten van apparaten voor gps-navigatie, aanbieders van draadloze diensten, webportals en aanbieders van navigatie-applicaties, die geïnteresseerd zijn in de integratie van gegevens van internationaal wegverkeer met hun diensten voor consumenten en ondernemingen.

Over INRIX Predictive Traffic
Door geavanceerde technologie, die oorspronkelijk bij Microsoft Research is ontwikkeld, optimaal aan te wenden, zet INRIX Predictive Traffic een moderne analysemachine in real-time in om zeer nauwkeurige voorspellingen te doen over toekomstige verkeerssituaties - of die zich nu 15 minuten, 15 dagen of 15 maanden in de toekomst voordoen - en bepaalt zo de combinatie van factoren die toekomstige verkeerspatronen zullen beïnvloeden en creëert op unieke wijze een groot begrip van het verkeer in elk stedelijk gebied. De technologie combineert de invoer van algemeen bekende factoren die het verkeer beïnvloeden, zoals de huidige verkeerssituaties, de dag van de week, het seizoen, vakanties en aanverwante dagen, het huidige en het verwachte weer, ongevallen en wegwerkzaamheden, evenals andere gebeurtenissen, zoals sportwedstrijden en concerten, en zelfs unieke plaatselijke variabelen, zoals National Cycling Day in mei of de Marathon van Rotterdam. Dit stelt INRIX in staat continu aangepaste voorspellingen te maken, verkregen door een dynamische kennis van huidige en toekomstige situaties.
Predictive Traffic van INRIX is beschikbaar voor 4000 kilometer aan wegen in heel Nederland, waaronder Almere, Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. De 3,8 miljoen leden van de ANWB kunnen later deze lente toegang verkrijgen tot Predictive Traffic van INRIX op http://www.anwb.nl.

Over INRIX
INRIX(R) is de leidende leverancier van nauwkeurige historische en voorspellende verkeersinformatie in real-time in Noord-Amerika en Europa, met ruim 50 klanten en partners in de sector, waaronder de ANWB, ARC Transistance, Total Traffic Network van Clear Channel Radio, TomTom, deCarta, I-95 Corridor Coalition, ITIS Holdings, MapQuest, Microsoft, Mio, Navigon, TCS, Tele Atlas, TeleNav, Telmap en TNO. INRIX levert gegevens van de hoogste kwaliteit en de breedst beschikbare dekking voor persoonlijke navigatie, het in kaart brengen, telematica en andere op locaties gebaseerde dienstenapplicaties in de auto, online en op mobiele apparaten. Traffic Services van INRIX benutten optimaal geavanceerde statistische analysetechnieken, die oorspronkelijk zijn ontwikkeld door Microsoft Research, om aan verkeer gerelateerde informatie van honderden publieke en private bronnen te verzamelen en te verbeteren, waaronder traditionele wegensensoren en het unieke bedrijfsnetwerk van ruim 800.000 voertuigen met gps, en mobiele sondes. INRIX levert op dit moment verkeersinformatie voor meer dan 100 markten in Noord-Amerika en, via ARC Transistance, voor 16 landen in Europa. Bezoek http://www.inrix.com om de revolutie van de verkeerstechnologie achter de volgende generatie navigatie- en op locaties gebaseerde diensten applicaties te ervaren.

Over de ANWB
De Koninklijke Nederlandse Wielrijdersbond ANWB is opgericht in 1883, heeft 3,9 miljoen leden en is daardoor de grootste bond in Nederland. De ANWB biedt een brede reeks diensten die betrekking hebben op hulp langs de kant van de weg, juridische bijstand, producten voor reisinformatie, verzekeringen en vele andere producten en diensten op het gebied van recreatie, toerisme en mobiliteit.
In 1929 is de ANWB begonnen met het aankondigen van verkeersinformatie op de radio. Tegenwoordig zijn de presentatoren meer dan 60.000 keer per jaar op de radio te horen. De verkeersbeelden op http://www.anwb.nl worden jaarlijks 150 miljoen maal bezocht en daarmee is dit de grootste website voor verkeersinformatie in Nederland. De ANWB verbetert zijn informatie constant en wil de betrouwbaarste informatiebron in Nederland blijven.

INRIX is een geregistreerd handelsmerk van INRIX, Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen.
De namen van hierin genoemde werkelijke bedrijven en producten kunnen de handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Website: http://www.inrix.com
http://www.anwb.nl
K. Michele Large van INRIX, +1-425-284-3854, Michele@inrix.com. Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20060424/SFM077LOGO-b, AP Archive: http://photoarchive.ap.org, PRN Photo Desk photodesk@prnewswire.com