Persberichten 23/04 ochtend

Regio, 23-04-2008

Noordwijk Politie neemt auto inbeslag De politie heeft afgelopen nacht de auto inbeslaggenomen van een 30 jarige man uit Leiden. Rond 00.25 uur controleerden agenten de man op de Provincialeweg omdat ze vonden dat hij wel erg veel weg nodig had. De agenten stelden drankgebruik vast. De uitslag van de gehouden ademanalyse was 375 ug/l. (limiet). Verder stelden ze vast dat hij reed zonder rijbewijs omdat hij deze kwijt was geraakt door eerdere veroordelingen voor het rijden onder invloed. Ook moest hij nog 858 euro betalen voor een eerdere boete die hem was opgelegd maar nog nooit was betaald. De man betaalde de boete en moest zijn auto bij de politie laten staan. Wat nog volgt is een proces-verbaal.

Noordwijkerhout Politiebureau verhuist Het politiebureau gaat verhuizen naar het gemeentehuis in Noordwijkerhout. Daarom is het bureau tot en met vrijdag 9 mei 2008 gesloten. Als u iets aan te geven heeft óf vragen wilt stellen, dan kunt u deze dagen nog terecht bij het politiebureau aan de Duinwetering 101 in Noordwijk. Vanaf maandag 12 mei kan men voor het doen van aangifte terecht in het gemeentehuis aan de Herenweg 4. Wil men de wijkagent (René Durieux of Gerrit Verdoes) spreken, dan moet daarvoor een afspraak worden gemaakt. Hiervoor kunt u bellen via 0900 8844. Door een telefoniste wordt u doorgezet. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 uur en 13.00 uur.

Katwijk Man overleden door ongeval met heftruck Een 50 jarige Noordwijker is dinsdag 22 april in het ziekenhuis overleden na een ongeval met zijn heftruck. Door nog onbekende oorzaak raakte de Noordwijker omstreeks 15.30 uur op de Scheepmakerstraat onder de heftruck bekneld. De Noordwijker werd ter plaatse gereanimeerd, maar overleed later op de middag in het LUMC. De arbeidsinspectie en de verkeersdienst van Politie Hollands Midden stellen een onderzoek in.

Hazerswoude Rijndijk Voertuigen blijven stevig doorrijden Bestuurders van voertuigen blijven het gas van hun auto of motor te stevig indrukken op de Rijksweg N11. Tot deze conclusie komt de politie na een daar gehouden snelheidscontrole. Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van de Politie Hollands Midden controleerde daar dinsdag 22 april van 09.25 tot 21.00 uur. Er passeerden 12.084 voertuigen waarvan er 1.106 te hard reden. Dat is ruim 9%! De hoogste snelheid werd gemeten in de avondspits en was 181 km/h. Verdere uitschieters waren 140, 143, 149, 158 en 160 km/h. Op de plaatsen waar werd gecontroleerd mag niet harder gereden worden dan 100 km/h. De overtreders kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel van het CJIB in de bus verwachten.

Het beeld week niet veel af van een week geleden toen de politie op donderdag 17 april op dezelfde tijden en plaatsen controleerde. Er passeerden toen 12.723 voertuigen waarvan er 1.222 te hard reden. Ook dat was ruim 9%, De hoogst gemeten snelheid was toen 177 km/h.

De politie zal dan ook in het belang van de verkeersveiligheid blijven controleren.

Waddinxveen Auto-inbreker of dief aangehouden De politie heeft afgelopen nacht rond 01.05 uur op het Raadhuisplein een 30 jarige man uit Waddinxveen aangehouden. Hij zat daar in een auto die niet van hem was. In de auto waren bedradingen doorverbonden. Verder was de auto op meerdere plaatsen beschadigd. De man was dronken. Hij is voor het onderzoek ingesloten. De politie gaat ook op zoek naar de eigenaar van de auto die voorzien was van Poolse kentekenplaten.

Gouda Aanhoudingen na postactie De politie in Gouda heeft donderdagavond 22 april na een postactie tegen tasjesroven drie Gouwenaren van 15,16 en 17 jaar aangehouden. Even na 19.00 uur fietste een vrouw over de Achterwillenseweg in de richting van het Gloriantplantsoen. In de tunnel onder het spoor werd haar tas uit een fietstas geroofd door kennelijk enkele fietsers die dicht bij haar reden. Op basis van de signalementen konden de drie verdachten na een achtervolging worden aangehouden. De postactie maakt deel uit van het succesvolle Tommieproject waarbij een projectauto wordt ingezet en potentiële autokrakers in de gaten worden gehouden. Tijdens deze actie werden de jonge fietsers gespot.

Gouda Inbraak in winkel Afgelopen nacht rond 00.55 uur brak een nog onbekende man in bij De Kijkshop aan de Agenietenstraat. Een getuige zag dat hij de ruit van de voordeur intrapte, naar binnen ging en nog geen minuut later weer uit de winkel kwam. Vervolgens stapte hij op een fiets en reed weg in de richting van de Schouwburg. In de winkel waren twee vitrinekasten vernield. Mogelijk zijn daar sieraden uit gestolen. De politie stelt vandaag een nader onderzoek in.