TNO en INRIX gaan technologie en research-overeenkomst aan voor Europese verkeersvoorspellingen

23/04/2008 10:07

PR Newswire

DELFT, Nederland en KIRKLAND, Washington, April 23 /PRNewswire/ --
- Vooraanstaande Nederlandse onderzoeksorganisatie gaat partnerschap aan met vooraanstaande leverancier van verkeersinformatie voor het gezamenlijk ontwikkelen van betrouwbare technologie voor verkeersvoorspellingen met als doel: vermindering van verkeersopstoppingen in heel Europa.

De Nederlandse onderzoeksorganisatie TNO en INRIX(R), de vooraanstaande leverancier van verkeersinformatie, gaan hun krachten bundelen voor het ontwikkelen en invoeren van modellen voor verkeersvoorspelling in heel Europa. De bedrijven werken samen om de meest moderne, realtime analyse-apparatuur van INRIX te verbeteren en op te zetten. Hiermee komen zeer nauwkeurige voorspellingen over verkeerssituaties in de toekomst beschikbaar, voor het uiteindelijk voordeel en gebruik door
regeringsinstanties, commerciële organisaties en consumenten overal in Europa.

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20060424/SFM077LOGO-b)

Betrouwbare informatie met voorspellingen van verkeersstromen kan de gemiddelde reistijd voor automobilisten aanzienlijk verkorten, vaak met 15 procent. Daarnaast kunnen nationale en regionale bestuursorganen voorspellingen over toekomstige verkeersstromen gebruiken voor het verbeteren van de betrouwbaarheid van hun wegennet en zij kunnen extra manieren bieden om individuele reizigers te helpen om voorziene en onvoorziene vertragingen in het verkeer te vermijden.

"Bij het zoeken naar nieuwe markten voor verkeersvoorspellingen en verkeersinformatie ontdekten wij TNO met zijn uitgebreide kennis van Europese verkeerssystemen en verkeersmarkten, zijn rol als een leider op het gebied van innovatie en onderzoek en zijn ervaring met het integreren van GPS, sensoren en GSM-informatie in verkeersmodellen. Dit staat centraal in de strategie van INRIX voor Europa", aldus Craig Chapman, chief technology officer van INRIX.

TNO is vooral geïnteresseerd in het ontwikkelen van nieuwe technologie en het nauw betrokken zijn bij de toepassing van deze technologie in zowel de commerciële als publieke sector. "De positie van INRIX als een leider op de markt voor het verzamelen van verkeersinformatie en operationele algoritmen, plus hun succesvolle implementatie via portals en autonavigatiediensten, zal het mogelijk maken om de mobiliteit op de drukke Nederlandse en Europese wegen te verbeteren", zegt Arie Bleijenberg, manager van de zakelijke eenheid mobiliteit en logistiek van TNO.

De benadering van INRIX en TNO van verkeersvoorspellingen is gebaseerd op het ontwikkelen van een grondig begrip van hoe verkeer eruit ziet in elke stad en in de verschillende landen. Vervolgens worden dan de combinaties van factoren bepaald die verkeersstromen in de toekomst zullen beïnvloeden. Voorspelde reistijden kunnen 30 minuten, een paar uur of maximaal een jaar van tevoren worden bepaald. De technologie combineert op intelligente wijze de input van algemeen bekende factoren die invloed hebben op het verkeer, zoals de huidige verkeerssituatie, de dag van de week, het seizoen, feestdagen, de huidige en voorspelde weersomstandigheden, ongelukken en wegwerkzaamheden. Ook andere regionale evenementen, zoals sportwedstrijden, concerten en andere gelegenheden waar naar verwachting vijfduizend mensen of meer naar toe zullen gaan, worden in de input opgenomen. Hiermee kunnen de bedrijven voortdurend bijgewerkte voorspellingen doen, gebaseerd op een dynamische kennis van de huidige en toekomstige situatie.

De gezamenlijke kracht van INRIX en TNO zal leiden tot nieuwe combinaties van informatie, wat zal leiden tot betere, nauwkeurigere en op maat gemaakte voorspellingen van reistijden en reisalternatieven en dit zal uiteindelijk leiden tot minder opstoppingen op de Europese wegen.

Over TNO
TNO, de Nederlandse Organisatie voor Toegepast Wetenschappelijk Onderzoek, is een vooraanstaand onafhankelijk kennisbedrijf. De deskundigheid en onderzoek van TNO leveren een belangrijke bijdrage aan de concurrentiemogelijkheden van bedrijven en organisaties, aan de economie en aan de kwaliteit van het leven als geheel. TNO is uniek door zijn veelzijdigheid en de capaciteit om deze kennis te integreren. Er werken circa 4300 mensen bij TNO. In 2007 had TNO een geconsolideerde omzet van EUR 579 miljoen. TNO werkt op vijf kerngebieden: TNO Kwaliteit van Leven, TNO Defensie en Veiligheid, TNO Industrie en Techniek, TNO Bouw en Ondergrond, TNO Informatie- en Communicatietechniek. http://www.tno.nl

Over INRIX
INRIX (R) is de toonaangevende leverancier van accurate, realtime, historische en voorspellende verkeersinformatie in Noord-Amerika en nu in Europa, via samenwerking met ARC Transistance, het toonaangevende netwerk van Europese automobielverenigingen. Meer dan 50 klanten en industriële partners vertrouwen op INRIX Traffic, onder meer ANWB, het Total Traffic Network van Clear Channel Radio, TomTom, deCarta, I-95 Corridor Coalition, ITIS Holdings, MapQuest, Microsoft, Mio, Navigon, TCS, Tele Atlas, TeleNav, Telmap en TNO INRIX levert data van de hoogste kwaliteit en biedt de meest brede berichtgeving voor persoonlijke navigatie, het kaarten maken, telematica en andere op locatie gebaseerde toepassingen in de auto, online en op mobiele communicatiemiddelen.

INRIX Traffic Services gebruikt geavanceerde statistische analysetechnieken, oorspronkelijk ontwikkeld door Microsoft Research, om verkeersinformatie te verzamelen en de waarde daarvan te verhogen. INRIX gebruikt honderden openbare en privébronnen, waaronder traditionele sensoren in de weg en het unieke netwerk van het bedrijf met meer dan 800.000 voertuigen met GPS systemen en GSM-sondes. INRIX levert op dit ogenblik verkeersinformatie in meer dan 100 markten in Noord-Amerika en via ARC Transistance in 16 Europese landen. Om de revolutie van de technologie van de verkeersinformatie achter de volgende generatie van navigatie en op locatie gebaseerde servicetoepassingen te ervaren, kunt u http://www.inrix.com bezoeken.

INRIX is een gedeponeerd handelsmerk van INRIX, Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen.

De namen van bedrijven en producten die hierin genoemd worden, kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Website: http://www.inrix.com
http://www.tno.nl

K. Michele Large, +1-425-284-3854, Michele@inrix.com, voor INRIX; of Maarten Lortzer, TNO Press Office, +31-15-2694975, pressinfo@tno.nl, voor TNO/ Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20060424/SFM077LOGO-b/ AP Archief: http://photoarchive.ap.org/ PRN Photo Desk, photodesk@prnewswire.com