Media Academie start Master Business in Crossmedia

23/04/2008 10:08

Media Academie

De Media Academie start in september de nieuwe Master Business in Crossmedia. De Master focust op nieuwe uitdagingen en ontwikkelingen in het medialandschap. Het is de tweede master die door de Media Academie wordt aangeboden. Begin dit jaar startte de Master Journalistiek in een Crossmediale Nieuwsomgeving. De nieuwe Master richt zich op managers die leiding gaan geven aan crossmediale processen in hun organisatie.

De Media Academie is het opleidingsinstituut voor radio, televisie en crossmedia. Met de Master Business in Crossmedia springt ze in op de behoefte van mediabedrijven aan managers die leiding kunnen geven aan crossmediale processen. Uitgevers, providers en kabelmaatschappijen mengen zich rechtstreeks in de strijd om de distributie van content. Managers zien zich voor de uitdaging gesteld om traditioneel opererende mediaondernemingen door deze transformatie heen te loodsen, en om van crossmediale mogelijkheden ook echt business te maken. De Master Business in Crossmedia zal deze uitdagingen en recente ontwikkelingen adresseren in een gedegen opleiding.

Vernieuwd
De Master Business in Crossmedia is een vervolg op de vorig jaar gestarte MBA Crossmedia. Voor beide Masters wordt door de Media Academie accreditatie aangevraagd bij de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). Dit betekent dat de studenten, na het succesvol afronden van de studie, officieel de master titel mogen voeren. De Master Business in Crossmedia heeft een duidelijke modulaire structuur bestaande uit 6 blokken: mens & maatschappij, strategie & finance, marketing & sales, organisatie, creatie & productie en verandering.

Opbouw
De Master Business in Crossmedia start in september 2008 en duurt twee jaar (deeltijd). De zes modules staan onder leiding van een kerndocent uit wetenschap of praktijk. Uitgangspunt vormen de concrete business- en mediavraagstukken van vandaag en morgen.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de Master Business in Crossmedia? Kijk ook op http://masters.media-academie.nl






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (