Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Bouw Brede School en Nieuw Trapezium gaan gewoon door

De bouw van het wooncomplex Nieuw Trapezium en de Brede School in de herstructureringswijk Nieuw Crooswijk gaan gewoon door. Dit ondanks de uitspraak van de Raad van State over het bestemmingsplan Nieuw Crooswijk.

Voor het Nieuw Trapezium en de Brede School was al een bouwvergunning afgegeven. Dit betekent dat er gewoon gebouwd kan worden en de uitspraak van de Raad van State voor deze twee nieuwbouwprojecten niet van toepassing is. De Raad van State heeft in haar uitspraak over het bestemmingsplan duidelijk aangegeven dat het nut en de noodzaak van een grootschalige herstructurering van Nieuw Crooswijk is aangetoond. Op een tweetal punten wordt het bestemmingsplan nu aangepast. Dat zijn de luchtkwaliteit en de verdere plannen voor de bouwblokken direct aangrenzend aan de begraafplaatsen.

Bouwvergunning afgegeven

In verschillende media werd naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State gesuggereerd dat ook de bouw van de Brede School en het wooncomplex Nieuw Trapezium voorlopig niet door zou kunnen gaan. Voor deze twee bouwplannen heeft de deelgemeente Kralingen-Crooswijk een bouwvergunning afgegeven en op grond daarvan gaat deze bouw gewoon door. Onlangs werd de eerste paal voor de Brede School aan het Paradijsplein geslagen. De eerste paal voor het Nieuw Trapezium werd vorig jaar al geslagen.