Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Waterloket gelanceerd

Deze week is Waterloket gelanceerd door de gemeente Rotterdam. Dit is een website waarop inwoners van Rotterdam informatie kan vinden over water, zoals grondwater, waterkwaliteit, hoogwaterbescherming en veiligheid.

Behalve algemene informatie over water vinden burgers via dit loket hun weg naar de juiste instantie voor meldingen en nadere informatie, zoals de waterschappen, de provincie, Rijkswaterstaat of het drinkwaterbedrijf. Het waterloket speelt in op de informatiebehoefte van de burgers. Behalve informatieverstrekking is het doel van het waterloket burgers te adviseren over hoe zij problemen kunnen voorkomen of verhelpen. Daarnaast draagt het loket bij aan de bewustwording van en de betrokkenheid bij het thema water.

Dynamisch portaal

Het waterloket is een dynamisch portaal. Na de lancering wordt het loket nog verder ontwikkeld en nog meer toegesneden op het gebruik door de burger van Rotterdam. Dit gebeurt onder andere door het vullen van de rubriek veelgestelde vragen en door burgers en partners als de waterschappen actief te betrekken bij de verbetering van de informatievoorziening. Heeft u vragen over water? Kijk op www.rotterdam.nl/waterloket