Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Subsidie beschikbaar voor jongerenprojecten

Rotterdam is in 2009 de jongerenhoofdstad van Europa. Tal van initiatieven zullen plaatsvinden die jongeren meer met zichzelf en hun omgeving verbinden.

Deelgemeente Kralingen-Crooswijk is van plan er een geweldig jaar van te maken. Het jaar 2009 zal de toepasselijke naam YOUR WORLD dragen. Een jaar waarin jongeren de ruimte krijgen zich uit te spreken, zich te ontwikkelen en hun talenten te ontpooien. De deelgemeente wil alle jongeren die enthousiast zijn en wat van hun toekomst willen maken, een duwtje in de rug geven. Daarom roept de deelgemeente jongeren op om samen met scholen, verenigingen, organisaties en gelegenheidsinitiatieven subsidie aan te vragen voor jongerenprojecten.

Imago jongeren

De projecten waarvoor een subsidie aangevraagd kan worden, moeten bestaan uit activiteiten of investeringen binnen de deelgemeente die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling, het imago en het perspectief van jongeren. Deze moeten een positieve uitstraling hebben op jongeren, zodat jongeren trots zijn op hun stad, maar Rotterdam ook trots is op haar jongeren. Belangrijk is dat de resultaten van het jongerenjaar nog vele jaren na 2009 merkbaar zullen zijn. En dat de resultaten niet alleen voor jongeren tot stand zijn gekomen, maar zeker ook mét en door jongeren. De subsidieaanvragen kunnen tot 1 juni 2008 worden ingediend.

Aanvraagformulier downloaden?

De criteria en het aanvraagformulier zijn hier te downloaden.