Gemeente Soest

Schoololympische dagen

Datum: 23/04/2008

"Deelnemen is belangrijker dan winnen"

Op woensdag 23 april 2008 vindt op Atletiekvereniging Pijnenburg de eerste olympische schoolatletiekdag plaats. In het kader van het olympisch jaar heeft de Derde van der Huchtschool hun schooldag aangekleed met een olympisch tintje.
De groepen vertegenwoordigen verschillende landen zoals Nederland, Italië, Jamaica, Turkije, China enzovoort.

Olympische gedacht

Pierre de Coubertin die in 1896 de moderne olympische spelen voor het eerst heeft georganiseerd, heeft een aantal belangrijke bedoelingen gehad met de spelen. Hij verwachtte dat door de olympische spelen de verschillende volken elkaar beter zouden begrijpen. Hij vond het meedoen aan de olympische spelen veel belangrijker dan winnen. En met deze gedachte zullen de olympische spelen morgen ook worden gespeeld.

De openingsceremonie begint om kwart voor 9 met een echt defilé waar alle 'landen' aan meedoen. Het vuur zal met een fakkel in het 'stadion' worden gebracht. Bij de plechtige openingsceremonie wordt de olympische eed afgelegd en wordt de schoolvlag gehesen naast de Olympische vlag.

Na het ontsteken van het vuur worden de Olympische spelen geopend en gaan de kinderen na een spetterende warming-up van start met de verschillende atletiekonderdelen onder deskundige begeleiding van de vele vrijwilligers van Pijnenburg.

.