Gemeente Breda

Cadeauboetiek Moulin Rouge gesloten

De burgemeester van Breda de heer Van der Velden heeft besloten cadeauboetiek "Moulin Rouge" aan de Haagdijk 13 te Breda te sluiten voor een periode van zes maanden. De burgemeester heeft hiertoe besloten, omdat in de inrichting artikel 3 van de Opiumwet is overtreden. Op 21 april is het besluit van de burgemeester door de politie uitgereikt aan de exploitant.

Tijdens een integrale controle op 10 maart 2008 van diverse cadeaushops in Breda heeft de politie in de cadeauboetiek "Moulin Rouge" softdrugs aangetroffen. Deze softdrugs waren op allerlei plaatsen in de inrichting verstopt. In totaal werd voor 372 gram hennep in de inrichting aangetroffen. De grote hoeveelheid aangetroffen softdrugs was voor de burgemeester aanleiding te constateren dat in de cadeauboetiek "Moulin Rouge" softdrugs worden verkocht, afgeleverd of verstrekt dan wel daartoe aanwezig zijn.

Op 14 maart 2008 is de exploitatie van de cadeauboetiek in andere handen gekomen. Gebleken is dat de cadeauboetiek onder dezelfde naam en ongewijzigd is voortgezet. Gelet hierop heeft de burgemeester geoordeeld dat, ondanks dat in de inrichting een nieuwe exploitant zit, de noodzaak tot het tijdelijk sluiten van de cadeauboetiek nog steeds aanwezig is om aan de inrichting de functie van verkooppunt van softdrugs te ontnemen.

Overeenkomstig het door de burgemeester op 28 februari 2008 vastgestelde handhavingsprotocol wordt de cadeauboetiek "Moulin Rouge"aan de Haagdijk 13 te Breda gesloten voor de duur van zes maanden. De sluiting gaat in op donderdag 24 april 2008, om 10.00 uur.

Breda, 22 april 2008