Gemeente Barneveld


Parkeercommissie Barneveld-Centrum en Spark onderzoeken (toekomstig) parkeerbeleid Barneveld

De Parkeercommissie Barneveld, onder voorzitterschap van burgemeester mr. J.A.M.L. Houben, is bezig met het onderzoek naar (de toekomst van) het parkeerbeleid van en in de gemeente Barneveld. De parkeercommissie bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeente Barneveld, de Barneveldse Middenstandsvereniging (BMV), de Woningstichting Barneveld en een aantal inwoners van Barneveld-Centrum. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de firma Spark, toonaangevend op het gebied van parkeeronderzoek.

De gemeenteraad van Barneveld heeft het college van burgemeester en wethouders naar aanleiding van de discussie over de parkeergarage bij het Schaffelaartheater gevraagd om een nader onderzoek in te stellen naar een acceptabele norm voor de maximale parkeerdruk in het centrum van Barneveld. Daarnaast moet worden vastgesteld wat de huidige parkeerdruk is en wat de behoefte is aan parkeervoorzieningen in Barneveld-Centrum voor de komende 5 en 10 jaar. Het onderzoek heeft betrekking op het gehele centrum van de gemeente Barneveld. In het onderzoek wordt ook gekeken naar de parkeernota, die de gemeente Barneveld in 2006 heeft vastgesteld en welke bijstellingen ook met het ook op de toekomst moeten worden aangebracht.

Parkeercommissie Barneveld
Het college van B&W heeft de Parkeercommissie Barneveld inmiddels ingesteld. In de commissie, waarvan burgemeester J.A.M.L. Houben onafhankelijk voorzitter is, hebben vertegenwoordigers van de Barneveldse Middenstandsvereniging (BMV) zitting, een aantal inwoners van het centrum van Barneveld en de wethouder van verkeerszaken, G.W. Tijmensen.

De parkeercommissie onderzoekt ook nadrukkelijk de (toekomstige) parkeersituatie bij het Markthalgebied. Vanwege onvrede over de die toekomstige parkeersituatie in het Markthalgebied (met name met betrekking tot de langparkeerders) en miscommunicatie aan de kant van de gemeente Barneveld hebben de heren Kap, Wijnen en Evers zich uit de overleggen met de gemeente teruggetrokken.

Kwaliteit gaat vóór snelheid
In de motie van de gemeenteraad staat ook, dat de adviescommissie binnen drie maanden aan het college van burgemeester en wethouders een advies uitbrengt, waarna de besluitvorming in de gemeenteraad kan plaatsvinden. In de parkeercommissie is afgesproken, dat de snelheid van het onderzoek niet ten koste gaat van de kwaliteit. Het is op dit moment niet bekend, wanneer de onderzoeksresultaten bekend zijn. Mutatiedatum 23/04/2008