Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 23-04-2008

Ruim 80 kilometer te snel kost rijbewijs

ERM Dinsdagmiddag is een 19-jarige Emmenaar zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Hij reed met 181 km/u over de N34, waar 100 het maximum is. Het rijbewijs is ingevorderd. (08-129984)

Politie onderzoekt woninginbraak

EMMEN Dinsdag overdag is ingebroken in een woning aan de Hesselterbrink. Aan de achterzijde van de woning is een raam vernield. De 31-jarige bewoner mist een laptop en deed aangifte. De politie onderzoekt deze inbraak. (08-120072)

Aanhouding na huiselijk geweld

HOOGEVEEN Dinsdagmiddag heeft de politie een 39-jarige man aangehouden wegens mishandeling thuis van zijn vrouw. Deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol huiselijk geweld. (08-130023)

Binnenbrand in woning

EMMEN Dinsdagavond is brand ontstaan op de bovenverdieping van een woning aan de Rolderbrink. Het brandje was ontstaan bij het verbranden van wat papier en kon snel worden geblust. Twee bewoners, een 51-jarige man en zijn 48-jarige vrouw zijn met ademhalingsproblemen, door het inademen van rook, voor controle naar het Scheperziekenhuis gebracht. Na controle mochten ze het ziekenhuis weer verlaten. (08-130080)

Honderd bekeuringen tijdens fietsexamen

HOOGEVEEN Dinsdag vonden in het centrum van Hoogeveen fietsexamens plaats. Daarbij zijn honderd bestuurders bekeurd die de fietsers geen voorrang verleenden. De plaats waar dit gebeurde was de oversteekplaats op de Schutstraat bij de Reviusweg. Deze oversteekplaats maakte deel uit van het examentraject. De deelnemers moesten hier afstappen, en met de fiets aan de hand het zebrapad oversteken. Ondanks dat duidelijk kenbaar werd gemaakt dat ze wilden oversteken, waren er honderd verkeersdeelnemers die hiervoor niet stopten. Bij het examen in 2007 waren er soortgelijke problemen op dezelfde oversteekplaats. Daarbij zijn toen vijftig bestuurders bekeurd. Vanwege dit forse aantal overtreders is de controle dit jaar opnieuw gehouden, met een verdubbeling van het aantal boetes als gevolg. De boete voor het niet verlenen van voorrang bedraagt 150 Euro. (08-129997)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.