Gemeente Beek


Beek spuit preventief tegen eikenprocessierups

Beek, 22 april 2008

Met de overlast van de eikenprocessierups (EPR) van vorig jaar nog vers in het geheugen, breekt weer een nieuw groeiseizoen aan voor de flora en fauna. Het zal dus niet lang meer duren voordat de EPR weer van zich laat horen. Om de overlast van de rups zoveel mogelijk te beperken, zal in de periode eind april - eind mei preventief worden gespoten met het biologische bestrijdingsmiddel Xentari.

Om de overlast voor mens en dier te beperken zal de bestrijding tussen 19.00 uur `s avonds en 7.00 uur `s ochtends worden uitgevoerd, m.u.v. de locaties waar uitsluitend overdag gewerkt kan worden. De werkzaamheden kunnen enige geluidsoverlast veroorzaken.

De bespuiting zal worden uitgevoerd op alle zomereiken binnen de bebouwde kom, ook op particuliere percelen, mits vermelding heeft plaatsgevonden in het gemeentelijk "orderboek bespuiting EPR". Voor aanmelding kunt u contact opnemen met het gemeentelijk meldpunt, EPR@gemeentebeek.nl of via tel. 046-4389222. Bedrijven kunnen tegen aangepast tarief meeliften met de gemeentelijke bespuiting/bestrijding. Voor aanmelding kunt u contact opnemen met Loonbedrijf Fuchs te Born tel. 046-4855209 of
info@loonbedrijf-fuchs.com.

Na het preventief spuiten (in de periode april-mei) zal waar nodig in de periode eind mei-juli bestrijding plaatsvinden d.m.v. branden. Gestreefd wordt om binnen één werkdag na het ontvangen van de melding de bestrijding uit te voeren. Voor aanvullende informatie over o.a. de bestrijdingslocaties, plan van aanpak bestrijding EPR, orderboek, contactpersonenlijst en een overzicht van overige instanties verwijzen wij u naar www.gemeentebeek.nl.

Eikenprocessierups