Siemens

Persbericht

0804.051

Den Haag, dinsdag 22 april 2008

Hyves kiest als eerste bedrijf de alles-in-één-communicatieoplossing van Siemens

Hyves, het Nederlandse-online vriendennetwerk, heeft als eerste bedrijf in Europa gekozen voor de nieuwe HiPath OpenOffice ME van Siemens Enterprise Communications. Siemens-Premier partner Zetacom BV zorgde voor de verkoop en implementatie van deze unieke communicatieoplossing. Ook is het bedrijf verantwoordelijk voor het managed beheer en onderhoud. De grote flexibiliteit en de vele mogelijkheden van het systeem gaven voor Hyves de doorslag om dit systeem in te voeren in het bedrijf, dat 65 medewerkers telt.

Bedrijven met 20 tot 150 medewerkers kunnen met de HiPath OpenOffice ME al het in- en uitgaande telecomverkeer efficiënt beheren, zowel van vaste als mobiele telefoons. De medewerker ziet op het PC-scherm wie hem of haar belt, of heeft gebeld, waarna de achtergelaten boodschap is af te spelen via de PC. Het systeem rangschikt ook ontvangen faxberichten op de PC. HiPath OpenOffice ME is naadloos geïntegreerd in Microsoft Outlook. Met een muisklik belt het systeem nummers uit het adresbook van Outlook, of nummers uit tekstdocumenten of websites. Ook het opzetten van een telefonische vergadering is eenvoudig. De gebruiker sleept de namen van de deelnemers naar een venster en de vergadering kan beginnen.

Gerwin Scheeve, IT-manager van Hyves: Wij zochten een systeem waarmee we via VoIP konden bellen, zodat we kosten konden besparen. Een ander belangrijk aspect was dat we alles aan een betrouwbare partner konden overlaten, zodat we niet zelf aan de slag hoefden. Zetacom heeft met de implementatie van de HiPath OpenOffice een geweldige klus geklaard. Als gebruiker loop je altijd een risico met het toepassen van een nieuwe technologie. Zoals men weleens zegt the proof of the pudding is the eating en het systeem werkt perfect. Daarnaast ziet het systeem er ook nog eens heel gaaf uit!.

Jasper den Hartog van Zetacom vult aan: De HiPath OpenOffice ME van Siemens is de perfecte oplossing voor een jong en dynamisch bedrijf als Hyves. Het voldeed precies aan de eisen die het bedrijf stelde, maar heeft ook vele extras. Naast de eenvoudige integratie met GSM was het intuïtieve gebruik een belangrijk aspect de medewerkers van Hyves konden meteen aan de slag met hun nieuwe applicatie en toestel.

Martin Roeffen, Managing Director van Siemens Enterprise Communications: Wij zijn heel trots op het feit dat een Nederlands bedrijf als eerste gekozen heeft voor deze nieuwe technologie. De eerste ervaringen van Hyves zijn zo positief, dat ik een erg zonnige toekomst verwacht voor de HiPath OpenOffice ME. Onze oplossing is perfect voor het bedrijf van vandaag. Iedereen is altijd bereikbaar, of je nou op kantoor, onderweg of thuis aan het werk bent.

De HiPath OpenOffice heeft vele extras. Zo kunnen ook vakanties eenvoudig worden ingegeven. De beller krijgt dit vervolgens in het Nederlands te horen van het systeem. Ook de aanwezigheidsstatus van collegas is snel in één scherm te zien. De aanwezigheidsstatus is ook op afstand te wijzigen in een gesproken menu via een (mobiele) telefoon. Omdat de gesprekken via het eigen systeem lopen bespaart de ondernemer de kosten voor het houden van een vergadering via een telecombedrijf. Door de integratie in Microsoft Outlook is ook informatie over de aanwezigheid uit de Outlook agenda op te vragen en te gebruiken om de voorkeursinstellingen te wijzigen voor de routering van oproepen en voicemailbegroetingen.

Hyves verbindt 6 miljoen leden, die fotos, berichten, weblogs en videos delen. Met per maand 6,5 miljoen unieke bezoeken en 4,5 miljard bekeken paginas is Hyves Nederlands drukst bezochte website.

Zetacom is de nummer twee van Nederland in telefonieoplossingen en de grootste groeier in de markt. Zetacom biedt oplossingen voor kleine en grote organisaties en tegen de beste prijs. Zetacom is al meer dan 15 jaar actief en gespecialiseerd in VoIP, (wireless)netwerken, zorgalarmering en applicaties zoals contact centers en Microsoft OCS koppelingen. Bij Zetacom werken ruim 130 professionals over vier locaties, Zoetermeer, Numansdorp, `s Hertogenbosch en Almere.

Siemens Enterprise Communications is een van s werelds toonaangevende leveranciers van open communicatieoplossingen voor bedrijven van allerlei formaat, waardoor bedrijfsprocessen productiever, sneller en veiliger worden met om het even welk toestel of netwerk en met om het even welke IT-infrastructuur. Het bedrijf is een dochteronderneming die volledig in handen is van Siemens AG, wereldwijd over meer dan 15.000 medewerkers beschikt, en haar hoofdkantoor in München (Duitsland) heeft. Meer informatie over Siemens Enterprise Communications vindt u hier.

Noot voor de redactie,