Persberichten Eemland zuid, 10.45 uur.

Utrecht, 23-04-2008

Te veel alcohol

AMERSFOORT- In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie van het district Eemland Zuid een alcohol controle gehouden.

In totaal zijn 40 bestuurders gecontroleerd die moesten blazen. Twee personen hadden hierbij te veel gedronken. Een 59-jarige man uit Amersfoort werd omstreeks 01.50 uur aangehouden en de ademanalyse wees 520 ug/l uit. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 6 uur. Eveneens werd een 42-jarige man uit Amersfoort aangehouden waarbij de ademanalyse 580 ug/l uitwees. Ook tegen deze man is een proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Scootercontrole

AMERSFOORT- Agenten hebben met medewerking van het scooterteam op dinsdagmiddag en avond een scootercontrole gehouden.

s Middags vond de controle plaats aan de Keerkring en savonds op de van Asch van Wijckstraat. In totaal zijn er 76 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Hiervan waren er 44 die voldeden aan de gestelden eisen. 32 Hiervan voldeden niet aan de gestelde eisen. Er is bekeurd voor snelheid (14), het niet kunnen tonen van rijbewijs (2), het niet kunnen tonen van kentekenbewijs (7), onverzekerd rijden (1), het niet dragen van helm (4), ondeugdelijke remmen (3), stuurrichting (4), niet houden aan verkeersregels (1) en overige gedragingen (3).

De 32 bestuurders hebben een bekeuring ontvangen.

Verkeersongeval

AMERSFOORT- Aan de Geelgorstraat heeft op dinsdagmiddag een ongeval plaatsgevonden.

Een 48-jarige man uit Amersfoort, reed omstreeks 12.15 uur een gesloten verklaring in, toen hij een 4-jarige jongen uit Amersfoort, die overstak, over het hoofd zag en aanreed.

De ter plaatse gekomen ambulance heeft het kind gecontroleerd. Na onderzoek bleek hij brandwonden op zijn arm en een schaafwond in zijn gezicht te hebben.