Persberichten stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht, 23-04-2008

Twee autokrakers aangehouden

UTRECHT Op de Schonauwersingel heeft dinsdag de politie een man aangehouden omdat hij samen met een medeverdachte een ruit van een auto had ingeslagen.

Rond 21.45 uur kreeg de politie een melding dat twee jongens een inbraak in een auto hadden gepleegd. Omstanders hadden gezien hoe de verdachten op een scooter kwamen aanrijden en vervolgens een ruit van een auto insloegen. Een aantal getuigen greep direct in en hield één van de verdachten een 16-jarige jongens uit Utrecht ter plaatse aan. De medeverdachte zag kans weg te komen.

De gewaarschuwde politie nam de jongen voor verhoor mee naar het bureau. Hier bleek dat de jongen de daad met een 18-jarige vriend had gepleegd. De ouders van de man werden gebeld en kwamen hem op het bureau afleveren. Beiden werden voor verhoor ingesloten.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Potterstraat heeft de politie dinsdag een man aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 15.10 uur een man zich verdacht gedragen. De man nam een aantal kledingstukken mee de paskamer in. Toen de man de paskamer uit kwam zag het personeel een grote bult onder zijn eigen kleding. De 20-jarige man - zonder vaste woon of verblijfplaats - werd door het personeel aangesproken en gecontroleerd. Onder zijn kleding had de man nieuwe kleding uit de winkel zitten. Hij werd aan de politie overgedragen en meegenomen voor verhoor.

Man aangehouden

UTRECHT Dinsdagmiddag heeft de politie een man aangehouden omdat hij in het bezit was van een groot aantal fietsen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn.

Door getuigen werd omstreeks 15.45 uur naar de politie gebeld omdat men zag dat een man met fietsen in de weer was waarvan het vermoeden bestond dat ze gestolen waren. Ter plaatse troffen agenten voor een flat aan de Hanoidreef een fiets aan waarvan het slot vernield was. De eigenaar een 54-jarige man uit Utrecht kwam naar de agenten toe en gaf aan dat de fiets van hem was. De man werd aangehouden. In de box van zijn woning trof de politie een tiental fietsen aan waarvan - bij de meeste fietsen - het slot vernield was. De man werd voor verhoor ingesloten.

Twee jongens aangehouden voor een auto-inbraak

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond twee jongens aangehouden omdat zij een inbraak in een auto hadden gepleegd.

Een agent in burger zag omstreeks 19.40 uur dat een viertal jongen zich verdacht ophield in de omgeving van een parkeerterrein aan de Carel Willinkstraat. Plotseling hoorde de agent het alarm van en auto afgaan en zag hij de vier jongens hard wegrennen.

Na een korte sprint en met behulp van inmiddels gewaarschuwde politie-eenheden konden twee verdachten beiden 16 jaar uit Utrecht worden aangehouden. Het tweetal werd voor verhoor meegenomen en ingesloten op het bureau.

Vernieling schoolgebouw

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond 22 april drie jongens aangehouden wegens vernieling van een schoolgebouw aan de Vogelsanglaan. Omstreeks 21.45 uur kreeg de politie een melding van de vernieling. Agenten gingen er naartoe en troffen een groepje mensen aan. Het bleek te gaan om drie getuigen en drie verdachten.

De verdachten waren drie Utrechters, twee van 15 en één van 16 jaar. De jongens werden meegenomen naar het bureau voor verhoor. Daar bleek dat een van de 15-jarige niets had gedaan. Alle drie werden na verhoor heengezonden. De politie bekijkt nog hoe de zaak tegen de twee overgebleven verdachten wordt afgehandeld.

Achtervolging minibike

UTRECHT Een 16-jarige jongen uit Utrecht sloeg dinsdagmiddag 22 april met zijn minicrosser op de vlucht toen hij de politie zag. Agenten konden hem na een korte achtervolging tot stoppen dwingen. De jongen werd aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag.

Agenten zagen de jongen omstreeks 16.00 uur op de minibike uit Park de Gagel komen rijden. Hij reed over de stoep. Bij het zien van de agenten ging hij er vandoor. Daarbij reed hij bijna een fietser omver. De agenten zetten de achtervolging in en gaven de jongen een stopteken. Dat negeerde hij. Op de Gangesdreef kon hij tot stoppen worden bewogen. Bij fouillering bleek hij in bezit van inbrekersgereedschap en een geheugencard. Deze werden samen met de minicrosser in beslag genomen voor onderzoek. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.