Politie Groningen

Woensdag 23 april 2008

Provincie Groningen, 23-04-2008

Groningen: aanrijding met gepimpte fiets

Een 16-jarige jongen uit Groningen is dinsdagochtend op de Diamantlaan gewond geraakt aan zijn hand na een aanrijding. Hij fietste op een gepimpte fiets in het gezelschap van een 15-jarige jongen uit Groningen. Ze hadden op de bagagedrager een geluidsinstallatie gebouwd en deze waren ze aan het testen. Ze fietsten op de rijbaan in de richting van de Metaallaan en op de kruising pakte hij een drempel mee om te kijken of het geheel bleef zitten. Uit tegengestelde richting reed een 65-jarige automobilist uit Groningen en hij zag de gepimpte fiets over het hoofd. Een botsing was het gevolg. De jongen liep alleen letsel aan zijn hand op en werd voor behandeling meegenomen naar een ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van de aanrijding.

Groningen: foutparkeerder beledigt agenten en verzet zich bij aanhouding

De politie heeft dinsdagmiddag in de Semarangstraat een 56-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Surveillerende agenten zagen een auto zonder invalidenkaart op een invalidenparkeerplaats staan. Op het moment dat ze een bekeuring uitschreven, kwam de eigenaar bij zijn auto. Hij nam de bon geïrriteerd in ontvangst. Toen hij wegreed, beledigde hij de agenten. Zij keerden hun auto en spraken hem hierop aan. Hij werd aangehouden voor belediging. De Stadjer verzette zich tegen zijn aanhouding en tot drie keer toe probeerden ze hem onder controle te krijgen. Uiteindelijk lukte het en hij werd in de politieauto gezet. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: fietsen vallen van aanhanger

Tegen een 45-jarige man uit Kiel-Windeweer wordt proces-verbaal opgemaakt voor afvallende lading. De man reed dinsdagmiddag in zijn auto met aanhangwagen, met hierop circa dertig fietsen, op de Emmabrug richting het Julianaplein. Toen hij bij de verkeerslichten linksaf sloeg, vloog de zijklep van zijn aanhangwagen open en vielen circa twintig fietsen eraf. Agenten hielpen de man om de fietsen weer op de aanhanger te plaatsen. Wel krijgt hij hiervoor proces-verbaal.

Groningen: man tipt politie over rijden onder invloed

Een 39-jarige man uit Noordlaren is dinsdagavond op de Zuidlaarderweg in Glimmen aangehouden voor rijden onder invloed. Een alerte automobilist die achter hem reed op de Beneluxweg vermoedde dat zijn voorligger onder invloed was en belde de politie. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed was en op het politiebureau bleek dat hij ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: bromfietser onder het mes na aanrijding

Een bromfietser uit Eelde (leeftijd onbekend) is dinsdagavond op de Van Ketwich Verschuurlaan gewond geraakt bij een aanrijding. Een 76-jarige automobiliste uit Groningen reed hem aan toen hij de weg overstak in de richting van de Van Lenneplaan. Hij liep een gebroken been op en is hieraan geopereerd. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: rijbewijs ingevorderd

Een 48-jarige automobilist uit Groningen is dinsdagavond op de Beneluxweg aangehouden voor rijden onder invloed. De man viel door de mand tijdens een snelheidscontrole. Hij reed 106 km/uur, terwijl daar 70 km/uur is toegestaan. Hij werd langs de kant van de weg gezet en agenten roken een sterke alcohollucht. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed was en hij werd aangehouden. Op het bureau bleek dat hij ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: man met drugs op zak aangehouden

De politie heeft dinsdagavond in de Emmastraat in Winschoten een 24-jarige inwoner van Beerta aangehouden. Agenten zagen de bij hen bekende man iets weggooien, waarna de man hierop werd aangesproken. Het bleek om ruim 23 gram harddrugs te gaan. De man werd aangehouden en ingesloten voor onderzoek.

Stadskanaal: rijbewijs ingevorderd

Bij een snelheidscontrole op de Unikenstraat in Stadskanaal heeft de politie een 25-jarige man uit Voorburg van de weg gehaald. De man reed met een snelheid van 101 km/uur, terwijl de maximum snelheid op deze weg 50 km/u bedraagt. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd.

Finsterwolde: overstekende eenden veroorzaken botsing

Twee overstekende eenden waren dinsdagmiddag de oorzaak van een botsing op de Wiechersweg in Finsterwolde. Een 48-jarige automobilist uit Harkstede remde toen hij zag dat twee eenden de weg overstaken. Een 34-jarige bestuurder uit Veendam zag te laat dat de auto voor hem was gestopt en botste boven op de auto. De bestuurders van beide autos bleven ongedeerd, maar een inzittende van de voorste auto, een 44-jarige vrouw uit Harkstede, is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Ter Apel/Stadskanaal: politie controleert op gordelgebruik

De politie heeft dinsdagmorgen in de Hoofdstraat in Ter Apel automobilisten gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Hierbij werden 415 autos gecontroleerd. Achttien personen droegen geen gordel en kregen hiervoor een bekeuring. Eén bromfietser kreeg een bekeuring, omdat de kinband van zijn helm niet vast zat. Ook in Stadskanaal werd gecontroleerd op het dragen van de gordel. Op de Unikenstraat werden 580 autos gecontroleerd. Hiervan kregen dertien personen een bekeuring, omdat ze geen gordel droegen. Zes personen kregen tenslotte een bekeuring, omdat ze zich niet aan de snelheid hielden. De controles vinden plaats in het kader van de landelijke
gordelvoorlichtingscampagne. Kijk voor meer informatie op: www.gordelsom.nl.

Kolham: man rijdt door na rammen gevel

De politie heeft dinsdagochtend twee mannen uit Hoogezand, 30 en 45 jaar, aangehouden. De 30-jarige man was op de Knijpslaan in Kolham tegen een gevel aangereden en daarna doorgereden. De gevel van het winkelpand raakte zwaar beschadigd. Bij het pand werd een aanhangwagen achtergelaten. Die aanhangwagen bleek in de nacht van maandag op dinsdag gestolen te zijn. De automobilist werd met zijn zwaar beschadigde auto aangetroffen in de Hoofdstraat. Hij stond samen op de motorkap te springen. Bij de auto stond de 45-jarige man. De politie heeft beide mannen aangehouden. Onderweg naar het bureau uitte de 30-jarige man beledigende woorden in de richting van een agent. Bij zijn insluiting verzette hij zich hevig en trapte hij de deur tegen het hoofd van een agent. Zij liep hierbij een fikse buil en mogelijk een lichte hersenschudding op. De 30-jarige man is ingesloten. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De 45-jarige man mocht na verhoor het bureau verlaten. De dierenambulance is ingeschakeld, omdat in de auto een hond zat. Het dier is meegenomen.

Onstwedde: hennepkwekerij opgerold

De politie heeft dinsdag een hennepkwekerij opgerold in een schuur aan de Westinghuizerweg in Onstwedde. Op basis van anonieme informatie heeft de politie een onderzoek ingesteld. In de schuur werd een in werking zijnde hennepkwekerij met 151 hennepplanten aangetroffen. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren is in overleg met de officier van justitie in beslag genomen en vernietigd. De politie doet nader onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Winschoten: proces-verbaal voor mest in sloot

Een 27-jarige man uit Meeden heeft dinsdag een proces-verbaal gekregen. De man was mest aan het uitrijden op een stuk land aan de Zaaiweg in Winschoten. Een deel van de grond was bedekt met een dikke laag mest, wat deels in de naastgelegen sloot stroomde. De man moest de mestlaag verwijderen om verdere vervuiling van de sloot te voorkomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Feerwerd: fietsster gewond na aanrijding

Een 15-jarige fietsster uit Feerwerd is dinsdagmiddag gewond geraakt. Het meisje fietste over het Aduarderdiep in haar woonplaats. Achter haar reed een 57-jarige automobiliste uit Kloosterburen. Plotseling week het meisje uit naar links. De automobiliste kon de fietsster niet meer ontwijken. Het meisje werd geschept. Ze is met pijn aan haar rug en hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Haren: jongeman aangehouden voor brandstichting

De politie heeft een 18-jarige man uit Eelde aangehouden voor brandstichting. In de nacht van 8 op 9 februari was er brand gesticht bij benzinestation aan de Emmalaan in Haren. Daarbij is een pompunit uitgebrand en is er grote schade ontstaan. De zaak is ook in Opsporing Noord geweest. Op basis van de beelden van het benzinestation kon de jongeman begin april worden aangehouden. Hij is inmiddels weer op vrije voeten. De politie maakt proces-verbaal op.

Marum/Nuis: aanrijdingen op de A7

Dinsdagochtend zijn er op de A7 drie aanrijdingen geweest. Vanuit de richting Groningen ter hoogte van Nuis botste een 29-jarige automobilist uit Aduard op een even oude automobilist uit Groningen. De Stadjer moest remmen, omdat een file ontstond. De man uit Aduard had dat te laat door. De auto van de man uit Aduard is afgesleept. Beide automobilisten kwamen met de schrik vrij.

Op dezelfde weg ter hoogte van Marum moest een 35-jarige vrachtwagenchauffeur uit Staphorst een noodstop maken. Ook hij had te laat door dat er een file ontstond. De man week uit naar de vluchtstrook, maar verloor daarbij een deel van zijn lading. Hij vervoerde aardappelsnippers. Er was geen afdekkleed aangebracht. Hiervoor krijgt de man een bekeuring. De rijbaan is enige tijd afgesloten geweest in verband met schoonmaakwerkzaamheden.

Aan de andere kant op de A7, in de richting van Groningen, ontstond een file door kijkers naar de andere rijbaan. Een 43-jarige automobiliste uit Overveem zag dit te laat en botste op haar voorganger, een 58-jarige automobilist uit Sneek. Ook hier ontstond alleen materiële schade.

Foxhol: bedrijfsongeval

Een man uit Polen (leeftijd onbekend) is dinsdagochtend gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. De man was aan het werk op een schip in aanbouw aan de Scheepswervenweg in Foxhol. De man werd geraakt door een steigerplank die van vier meter hoogte naar beneden viel. De plank kwam op zijn helm terecht en schaafde vervolgens langs zijn gezicht. De man liep hierbij een forse hoofdwond op. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de arbeidsinspectie geïnformeerd.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Harkstede, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 445, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1185, aantal overtredingen: 61, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Harkstede, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 394, aantal overtredingen: 41, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Sellingen, Weenderstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 283, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Ter Apelkanaal, A.G. Wildervanckweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1362, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Veendam, Egypteneinde: aantal geregistreerde voertuigen: 837, aantal overtredingen: 105, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Kolham, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 365, aantal overtredingen: 38, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.