Gemeente Capelle a/d IJssel

BGC-conferentie: Niet bang maar voorbereid

De geandicapten conferentie

Op vrijdag 18 april 2008 organiseerden we een conferentie Niet bang maar voorbereid. Dit deden we samen met de Stichting Belangengroep Gehandicapten Capelle aan den IJssel (BGC) die dit jaar 25 jaar bestaat.

De conferentie startte met vier inleidingen over veiligheid van minder zelfredzamen bij rampen. Iedere spreker eindigde met twee stellingen hierover. Na de inleidingen ontstond in de zaal een levendige discussie over de stellingen.

Na de pauze verdeelden de ongeveer zestig deelnemers zich over zeven workshops. In de workshops werd gebrainstormd over veiligheid van minder zelfredzamen. De deelnemers bedachten verschillende ideeën en oplossingen over uiteenlopende problemen. Onderwerpen waren communicatie naar bepaalde doelgroepen, oefenen met minder zelfredzamen en verantwoordelijkheden van partijen. De vele ideeën werden positief ontvangen in de gezamenlijke nabespreking.

De gemeente Capelle aan den IJssel en de BGC gaan na de conferentie kijken naar de verzamelde ideeën. Verminderd zelfredzamen in Capelle aan den IJssel worden aangemoedigd om afspraken met hun dichtbije omgeving te maken.