Persberichten Rijn & Venen, 11.15 uur

Utrecht, 23-04-2008

Alcoholcontrole

WOERDEN Bij een alcoholcontrole op dinsdagavond 22 april van 23.30 uur tot 00.30 uur liep één automobilist tegen de lamp.

De controle vond plaats op de afrit van de Rijksweg A12. 86 Bestuurders moesten een blaastest afleggen, 85 bliezen een P (pass), één een A (alert). De laatste, een 69-jarige man uit Den Dolder, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 255 ug/l, terwijl 220 ug/l het wettelijke maximum is. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.

Onbewaakt ogenblik

BREUKELEN Een man ging aan het begin van de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 april er in een onbewaakt ogenblik met een radiator vandoor.

Net voor middernacht parkeerde een 24-jarige automobilist uit Amsterdam zijn auto op de Bernhardstraat. Hij laadde twee radiatoren uit de auto en zette die bij de auto neer. Hij wilde de auto met de sleutel afsluiten, maar dat lukte niet. Daarop liep hij naar de vlakbij gelegen woning van een familielid, met zicht op de auto.

Toen de Amsterdammer na enkele minuten bij de auto terugkwam, zag hij dat één van de radiatoren was verdwenen. Hij liep terug naar de woning en vertelde zijn familie dat er een radiator weg was. Vervolgens zag hij vanuit de woning een man met een pak onder zijn arm weglopen. De Amsterdammer rende de woning uit en hield de verdachte, een 56-jarige man uit Breukelen, aan. Tegelijkertijd zag hij dat nu ook de tweede radiator was verdwenen. Dat was kennelijk de radiator die de verdachte nu onder zijn arm had.

De politie werd gewaarschuwd en de verdachte werd aan hen overgedragen. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en voor verhoor ingesloten. Agenten stelden een onderzoek in de woning van de verdachte in om te kijken of daar de andere radiator stond. Dat bleek niet het geval. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Autokrakers aangehouden

WOERDEN Op dinsdagmiddag 22 april werden drie verdachten na een autokraak aangehouden.

Rond 14.55 uur zag een getuige dat op De Bleek in een auto werd ingebroken en dat de drie verdachten er in hun auto vandoor gingen. De auto met daarin de verdachten werd door agenten gezien. Op de oprit naar de Rijksweg A12 werd de auto ingesloten en werden de drie verdachten, jongens van 16 en 17 jaar uit Nieuwegein en een jongeman van 20 jaar uit Montfoort, aangehouden. Zij werden naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten.

De auto, eigendom van de 20-jarige verdachte, werd in beslag genomen . Daarin werden twee navigatiesystemen aangetroffen. Eén van de autokraak op De Bleek, de ander bleek afkomstig van een autokraak die die middag op de Noordzee had plaatsgevonden. Ook werden meer dan 100 xtc-pillen in de auto aangetroffen. Al deze spullen werden in beslag genomen.

Motorrijder gewond

MIJDRECHT Een 40-jarige motorrijder uit Mijdrecht raakte op dinsdag 22 april gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 17.30 uur reed een 39-jarige automobilist uit Breukelen over de Schattekerkerweg. Op de kruising met de Oosterlandweg verleende hij geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 40-jarige motorrijder, met een aanrijding tot gevolg. De motor werd door de auto vol in de flank aangereden. De motor belandde in de sloot, de motorrijder kwam in de berm terecht.

De motorrijder werd met heup- en enkelletsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar opgenomen. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jeugdige winkeldievegges

WOERDEN Op dinsdag 22 april werden twee meisjes op winkeldiefstal betrapt. Zij bleken in totaal vijf winkels te hebben bezocht.

Rond 16.15 uur betrapte de medewerker van een winkel aan de Rijnstraat twee meisjes op de diefstal van kleding. Het tweetal, meisjes van 14 jaar uit Woerden, werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Zij werden naar het politiebureau overgebracht.

Daar bleek dat de meisjes ook nog sieraden, zonnebrillen en make-upartikelen bij zich hadden. Die bleken bij nog vier andere winkels te zijn gestolen. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt. Het verbaal is in overleg met de ouders voor afhandeling middels een alternatieve straf overgedragen aan Bureau Halt.

Verkeersconflict: getuigen gezocht

MAARSSEN Op dinsdag 22 april kregen meerdere verkeersdeelnemers het met elkaar aan de stok.

Rond 09.30 uur fietsten een 40-jarige vrouw en een 42-jarige man beiden uit Maarssen over de rotonde van de Straatweg/Kerkweg. Over dezelfde rotonde reed een 45-jarige automobilist uit s Heerenberg met als passagier zijn 34-jarige vrouw. De automobilist verliet de rotonde om de Kerkstraat in te rijden. Daarbij zag hij de twee fietsers vlak bij zijn auto reden en hoorde een klap. Hij had het idee dat één van de fietsers expres een klap op zijn auto gaf en stopte.

Vervolgens ontstond een conflict tussen de twee inzittenden van de auto en de twee fietsers, die uitmondde in een vechtpartij. De politie kwam ter plaatse, maar de verklaringen van de betrokkenen lopen erg uiteen. Daarom wordt aan getuigen verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Aanhoudingen in geweldzaken

MAARSSEN De politie heeft twee mannen aangehouden die verdacht worden van mishandeling.

Maandag 21 april heeft de politie een 18-jarige Maarssenaar aangehouden omdat hij verdacht wordt van het mishandelen van een 26-jarige man uit Nieuwerbrug. De mishandeling vond plaats in het winkelcentrum Bisonspoor op 15 maart. De 26-jarige man heeft toen aangifte gedaan en na onderzoek heeft de politie de Maarssenaar aangehouden.

Een 40-jarige man uit Maarssen is dinsdag 22 april aangehouden voor de mishandeling van twee medewerkers van een bedrijf aan de Westkanaaldijk. Deze mishandeling vond plaats op vrijdag 11 april. De man had zich die dag bij het bedrijf gemeld om een arbeidsconflict uit te praten. Dit gesprek liep vervolgens uit de hand toen de man plotseling begon te slaan.

In beide gevallen zijn de verdachten in verzekering gegaan en maakt de politie een dossier op, dat verzonden wordt naar het OM.