Uitnodiging voor de Media: minister Verburg leidt Jongerenlagerhuisdebat over Europees landbouwbeleid

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) organiseert op woensdag 23 april van 13.00 tot 15.00 uur een zogenoemd Lagerhuisdebat met jongeren over de toekomst van het Europees landbouwbeleid.

Het debat vindt plaats in de oude zaal van de Tweede Kamer, Binnenhof 1a in Den Haag. Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd het debat bij te wonen.

Minister Verburg organiseert het Lagerhuisdebat omdat zij de mening van jongeren wil horen over de toekomst van het Europees landbouwbeleid. Twee teams van tien leerlingen van middelbare scholen gaan onder leiding van de minister met elkaar in debat over actuele onderwerpen en vraagstukken. De twee scholen die deelnemen zijn het Adelbert College uit Wassenaar en het Vlietland College uit Leiden. De leerlingen zitten in 5 VWO.

Het debat bestaat uit drie rondes en vindt plaats aan de hand van drie stellingen. Aan het eind van het debat kiest jury Sywert van Lienden van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) de beste debater. Deze leerling ontvangt van minister Verburg een prijs.

Het programma ziet er als volgt uit:

13.00 uur: Welkom door Gerdi Verbeet, Voorzitter van de Tweede Kamer

13.15 uur: Minister Verburg start het debat met een korte inleiding over het Europees landbouwbeleid en brengt de eerste stelling in

13.30 uur: Sywert van Lienden vertelt hoe hij de beste debater zal gaan kiezen

13.35 uur: Gijs Kuneman, directeur van het Centrum voor Landbouw en Milieu (CLM), leidt de tweede stelling in

14.00 uur: Gerrit Meester, deskundige op het gebied van het Europees landbouwbeleid bij het ministerie van LNV, licht de laatste stelling toe.

14.25 uur: Minister Verburg rondt het debat af

14.30 uur: Sywert van Lienden kiest de beste debater die vervolgens een prijs ontvangt uit handen van minister Verburg

14.40 uur: Napraten onder het genot van een frisdrank

15.00 uur: Einde

Vertegenwoordigers van de media die het Lagerhuisdebat willen bijwonen, wordt

verzocht zich aan te melden via c.m.heijdra@minlnv.nl .

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed