Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam Wereldboekenstad bij de OBA

Amsterdam, 18 april 2008 - In het kader van Amsterdam Wereldboekenstad wordt er dit jaar een extra feestelijke editie van het Internationaal Literatuurfestival Amsterdam georganiseerd. Spraakmakende auteurs uit binnen- en buitenland zullen 'Het Vrije Woord' belichamen en bezielen in de Centrale Bibliotheek en andere locaties in Amsterdam. Zo zijn onder andere Ingo Schulze, Philippe Claudel, David Grossman, Kader Abdolah, Vikram Seth, Junot Diaz en Paul Scheffer te gast bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Op www.oba.nl staat het volledige programma.

Naast het Internationaal Literatuurfestival Amsterdam is er tijdens de openingsweek nog veel meer te beleven in de OBA. In samenwerking met Stichting Amsterdam Wereldboekenstad is er een compleet randprogramma ontwikkeld. Van 23 t/m 27 april vinden er in de Centrale Bibliotheek activiteiten van Amsterdam Wereldboekenstad plaats. Deze programma's zijn gratis toegankelijk.
* Het Amsterdams Kinderkoor treedt op woensdag 23 april op om 14.00 en 15.15 uur op de jeugdetage.
* Ludieke Werken organiseert van 24-27 april Boekhappen rondom de drie iconen van Amsterdam Wereldboekenstad: Anne Frank, Annie M.G. Schmidt en Spinoza.
* Van het Sandberg Instituut zijn van 24-27 april doorlopend Boek in een Minuut-filmpjes te zien. Ook is er de mogelijkheid zelf mee te werken aan een 'Boek in een Minuut'. Dat kan op 25 april in de studio op de multimedia-afdeling.
* Op vrijdag 25 april om 18.00 uur presenteert de Veenfabriek de CD Dichter bij Track met een swingend poëtisch live optreden.
* Woordwapen/Liteside verrast het publiek op 25, 26 en 27 april met battles, met o.a. Asis Aynan, Theodor Holman, Hassan Bahara en Arjen Lubach.
* Varen over een zee van verhalen neemt je op 26 en 27 april met een schip heen en weer over het IJ, met aan boord verhalen over wat zich aan de wal heeft afgespeeld of afgespeeld zou kunnen hebben. Roemruchte verhalen krijgen nieuw leven ingeblazen en het verleden van Amsterdam als havenstad wordt afgestoft.
* Maak je eigen 160! In de OBA kun je tijdens de openingsweek van Amsterdam Wereldboekenstad je eigen 160 gedicht maken. De 160 is een nieuwe dichtvorm, gebaseerd op het sms-formaat van 160 tekens.
* Bezoek de bijzondere expositie 'Amsterdam in Woorden'. Deze expositie bevat zestig portretten van auteurs, met daaronder een citaat uit hun werk dat betrekking heeft op een Amsterdamse straat, plek of buurt.

//////////////////////////// einde persbericht ////////////////////////////

Noot voor de redactie,