Gemeente Smallingerland

Fietspad Rottevalle-Houtigehage

Fietspad in voorbereiding.

Zoals bekend: uit Rottevalle en uit Houtigehage kwamen regelmatig verzoeken om de aanleg van een fietspad tussen beide dorpen te bespoedigen. Schoolkinderen wezen de gemeente daar vorig jaar op met een actie. Fietsen langs de Houtigehaechsterwei en Ds. Visscherwei wordt als te onveilig ervaren. Een apart fietspad zou een uitkomst zijn. Er is al een poosje een plan om een fietspad aan te leggen ten zuiden van de wegen Houtigehaechsterwei en Ds. Visscherwei. De provincie heeft ondertussen een subsidiebedrag toegekend van EUR 720.000. De gemeente dekt EUR 1,1 miljoen van de kosten. Bij de Dienst Landelijk Gebied wordt nog subsidie aangevraagd. Als die subsidie wordt toegekend wordt de bijdrage verrekend met het geld dat de gemeente ter beschikking heeft.
Nu de provincie subsidie heeft toegezegd, kunnen we verder met het voorbereiden van de aanleg. Het plan wordt nu verder uitgewerkt en klaar gemaakt voor aanbesteding.
De realisatie van het fietspad hangt verder nog af van overleg met aanwonenden en eigenaren over het noodzakelijke verwerven van grond langs het geplande tracé.