Gemeente Nederbetuwe


P E R S B E R I C H T
van wethouder Henk Vreeswijk

Datum: 23 april 2008
Nr. 08-016

Wethouder Henk Vreeswijk stapt op

Woensdag 23 april - Opheusden

Wethouder Ruimtelijk Ordening en Volkshuisvesting Henk Vreeswijk neemt per direct ontslag. Na ruim zes jaar wethouderschap in de gemeente Neder-Betuwe ziet de heer Vreeswijk zich gedwongen op te stappen door een vertrouwensbreuk met de coalitiepartijen en zijn eigen partij, de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP). Op vrijdag 18 april jl. heeft de SGP-fractie van de gemeenteraad aangegeven geen vertrouwen meer te hebben in het functioneren van haar wethouder. Op diverse terreinen liepen de belangen niet langer parallel. Tevens was er een aantal projecten dat moeizaam verliep. Hierdoor werd het contact tussen wethouder en fractie in negatieve zin beïnvloed.

Wethouder Vreeswijk geeft te kennen dat zijn besluit, zowel op het politieke als op het persoonlijke vlak, zeer ingrijpend is. "Ik heb de afgelopen jaren met enorm veel ambitie, trots en plezier mijn werk gedaan. Ik vind het dan ook vreselijk hier per direct mee te moeten stoppen. Toch denk ik dat dit, uit persoonlijk en politiek oogpunt, de enige goede oplossing is."

Henk Vreeswijk behartigt deze maand nog een aantal lopende zaken. Hij zal echter de raadsvergadering van 24 april niet meer bijwonen.