Gemeente Breda

Breda en Tilburg werken samen bij aanbesteding milieuvriendelijke inzamelvoertuigen

Dit is een gezamenlijk persbericht van de gemeenten Breda en Tilburg.

Breda en Tilburg gaan samen een Europese aanbesteding doen voor huisvuilwagens van Afvalservice Breda en het Brabants Afval Team. Het gaat daarbij om een raamovereenkomst waarbij leveranciers geselecteerd worden die beide gemeenten in de komende jaren de meest duurzame voertuigen mogen leveren die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

De wagenparken van Afvalservice in Breda en het Brabants Afval Team (BAT) in Tilburg zijn erg geavanceerd. Het streven van beide is om te voldoen aan de gemeentelijke normen voor luchtkwaliteit en aan de eisen die de Arbeidsinspectie stelt aan veiligheid voor mensen en omgeving. Daarom wordt een aantal extra voertuigen in de komende jaren vervangen.
Afvalservice en BAT willen op dit vlak samenwerken om op die manier synergie en schaalvoordelen te behalen. Ook wordt kennis over de aanschaf en het onderhoud van inzamelvoertuigen uitgewisseld, wat ten goede komt aan de bedrijfsvoering van beide partijen.

Breda en Tilburg gaan de raamovereenkomst aanbesteden via een openbare Europese aanbestedingsprocedure. Het voordeel van een dergelijke raamovereenkomst is dat voor de komende vier jaar partijen geselecteerd worden, bij wie onderhands offertes kunnen worden aangevraagd voor de levering van chassis, opbouw en belading van de duurzame huisvuilwagens.
Een belangrijk gunningcriterium bij de selectie van partijen is in hoeverre zij beantwoorden aan de eisen en wensen die beide gemeenten hebben gesteld op het gebied van Maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Breda/Tilburg, 23 april 2008