Stormloop op nieuw game camp


LEUSDEN, 20080423 -- Gamen als vakantie blijkt populair onder jongeren. Dat signaleert YMCA Vakanties, die deze zomer voor het eerst zes game camps aanbiedt in Leusden. "We wisten dat het zou aanslaan, maar dit overtreft onze verwachtingen", vertelt vakantiecoördinator Joost Vlasblom. "Normaal gesproken bieden we nieuwe kampen niet per zes tegelijk aan, maar dit keer wel en het ziet er naar uit dat ze allemaal vol stromen. Dat is ongekend voor een nieuw kamp."

"Gamen is hot", zo verklaart Vlasblom het succes van de nieuwe kampen. "Scholieren zitten tegenwoordig langer aan de computer dan dat ze buiten spelen. Daarom komen wij met de game camps voor 9-12 en 12-15 jarigen. Met coole games voor binnen én buiten. Zo geven we er een echte zomerse `touch' aan. Iedere ochtend beleven de deelnemers virtuele avonturen in het Starbuzz gamecafé in Amersfoort. Elke middag is er een uitdagend programma in de bossen rondom het kampterrein. Van sabelschermen tot een spooky nachtspel, van challenge parcours tot outdoor lasergamen. Het wordt een mix van binnen en buiten, van passief en actief entertainment."

Taboe

Normaal gesproken zijn mobieltjes, televisies en computers taboe tijdens de zomerkampen. Daar komt dit jaar dus verandering in. Zes weken lang bivakkeren er gamers op het YMCA kampeerterrein in Leusden. Zonder computers is hun vakantie niet compleet. De gamers delen het kampterrein met honderden andere kinderen, want naast de game camps biedt de YMCA nog tientallen andere zomerkampen aan. Van avonturenkampen tot ponykampen, theaterkampen, danskampen, sportkampen, zeilkampen, survivalkampen en nog veel meer.

Voor meer informatie over de vakanties van de YMCA kunt u kijken op www.ymca.nl/vakanties of bellen met het boekingskantoor in Den Dolder, 035-6668700. U kunt ook naar de open dag komen op Tweede Pinksterdag 12 mei in Leusden en Kerkdriel.