Prins breidt OEM-activiteiten verder uit met groot aardgasprogramma


EINDHOVEN, 20080423 -- Prins Autogassystemen B.V. heeft een contract getekend met Proton, de grootste fabrikant van personenauto's in Maleisië, voor de levering van ten minste 25000 aardgassystemen per jaar. Vanaf november 2008 zullen in Maleisië de eerste Proton personenwagens van de productieband rollen welke affabriek voorzien zijn van een door Prins ontwikkeld aardgassysteem.

Het ontwikkelde CNG sequentiële injectie systeem is een zogenaamd bi-fuel systeem, dit betekent dat het aardgassysteem volledig in samenwerking met het benzinesysteem functioneert. In de kofferbak van de auto's is een 60 liter aardgastank geïntegreerd voor de opslag van het aardgas.

Dit project betreft drie verschillende modellen, te weten de Saga, de Waja en de Persona, allen met een moderne 1.6i 16v multipoint injectie benzinemotor. Deze modellen gaan vooralsnog verkocht worden in Maleisië en Iran en zullen samen goed zijn voor ten minste 100.000 systemen binnen een tijdsbestek van vier jaar. Het ontwikkelde aardgassysteem in deze drie modellen is echter slechts de eerste stap in het Alternative Fuel Program van Proton. Uiteindelijk zullen deze modellen naar diverse landen geëxporteerd worden.

Het voor Proton ontwikkelde aardgassysteem is gebaseerd op het huidige VSI-systeem van Prins. Het VSI-systeem heeft zich de afgelopen jaren bewezen in kwaliteit en duurzaamheid in retrofit en OEM-toepassingen. Dit zowel voor LPG (autogas) als voor CNG (aardgas).

Website: www.prins.eu

Prins Autogassystemen B.V. is gevestigd in Eindhoven en is al meer dan 25 jaar actief op het gebied van alternatieve brandstofsystemen. Prins levert aan OEMs, importeurs en after-market klanten in meer dan 40 landen. Prins is een onderdeel van SHV en heeft een R&D samenwerkingsverband met Keihin Japan, een van de grootste brandstofsysteemleveranciers in de wereld. De systemen van Prins helpen de autofabrikanten te voldoen aan de meest stringente eisen die gesteld worden aan de uitstoot van CO2, fijnstof en NOx.