Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

De Delftse Rekenkamer presenteert op 23 april van 19.30 - 20.00 uur in het stadhuis aan de gemeenteraad van Delft haar onderzoeksrapport "Toezien op fysieke veiligheid".

De Rekenkamer concludeert dat de ambtelijke organisatie van de gemeente Delft zorgvuldig en professioneel omgaat met rapporten van de toezichthouders op het gebied van de fysieke veiligheid. Tevens stelt zij echter vast dat er verbeteringen wenselijk zijn. Die moeten leiden op een betere betrokkenheid van de ambtelijke en politieke leiding van de gemeente in de reactie op de rapporten.

De Delftse Rekenkamer onderzocht of toezichtrapporten van de VROM-inspectie, de regionale brandweer en de Inspectie Openbare orde en Veiligheid op een adequate en professionele manier worden behandeld. Dat wil onder andere zeggen dat het over het algemeen tijdig gebeurt en inhoudelijk verantwoord.

Hoewel de Rekenkamer op grond van haar onderzoek concludeert dat de ambtelijke organisatie professioneel en zorgvuldig werkt, signaleert zij op drie punten noodzaak tot verdere verbetering. Ten eerste acht zij het noodzakelijk dat de besluiten over de rapporten van de toezichthouders beter en schriftelijk worden vastgelegd. Ten tweede adviseert zij de gemeente vooraf helderder te maken wanneer besluiten over die rapporten moeten worden genomen door de ambtelijke of door de politieke leiding. Ten derde acht de Delftse Rekenkamer grotere betrokkenheid van de Raad wenselijk.