Dienstenbond CNV

22 april 2008

ACTIEVOEREN EN STAKEN, WAT MAG WEL EN WAT MAG NIET?

Voorafgaand aan de uitleg over uw rechten bij stakingen de volgende opmerking.

De werkgever blijft herhalen dat hij ons uitgenodigd tot overleg. Echter bij brief van 16 april aan CNV Dienstenbond meld de werkgever nogmaals expliciet de minimale loonsverhoging niet te willen verhogen! Wat heeft het voor zin om te praten over een beloningsystematiek als de werkgever stelt dat de mening van de werknemers over de bedragen die er vervolgens in moeten komen er niet toe doen? 90% van de vakbondsleden én de COR heeft het onderhandelingsresultaat als onvoldoende afgewezen. De werkgever heeft nog steeds geen enkele fatsoenlijke stap gezet waaruit blijkt dat hij de afwijzing door de werknemers serieus neemt. Het zijn dus niet de bonden die halsstarrig zijn, het is uw werkgever! Zoals onderstaand valt te lezen is er recht op staking om druk uit te oefenen op de werkgever als het doel niet door overleg valt te bereiken. Maak gebruik van dat recht, want het mag niet zo zijn dat uw werkgever een zo duidelijke afwijzing negeert. De staking van aanstaande dinsdag is een landelijke staking en worden de werknemers (vestiging of gedetacheerd, lid of niet-lid) in het hele land opgeroepen te staken en naar Utrecht te komen. De staking is niet alleen voor nu van belang, maar ook voor uw
arbeidsvoorwaardenontwikkeling in de toekomst!!! Dus wees er bij .

Werknemers uit Groningen en Eindhoven worden verzocht gebruik te maken van de door de bonden geregelde bussen. Werknemers en gedetacheerden elders in het land wordt gevraagd te carpoolen en te komen met eigen vervoer. Voor details over de tijden en de laatste informatie zie: http://www.eengoedecaovooratosorigin.nl.

Omdat er bij werknemers soms onduidelijkheid bestaat over wat wel en wat niet mag bij stakingen en wat consequenties kunnen zijn, staan onderstaand enkele hoofdlijnen:

Bestaat er een stakingsrecht?
Ja, werknemers hebben op grond van het Europees Sociaal Handvest het recht op collectief optreden in geval van een conflict met hun werkgever, met inbegrip van het stakingsrecht. Dit wordt beschouwd als een fundamenteel recht (grondrecht). Dit recht houdt heel kort gezegd in "een wettig recht om een ander (werkgever) "schade" toe te brengen teneinde druk uit te oefenen op de onderhandelingen". Stakingen worden georganiseerd om druk uit te oefenen, om een doelstelling te realiseren, die door overleg niet (meer) gehaald kan worden. In het kader van de CAO-onderhandelingen kan een vakbond het collectieve actierecht aanwenden om druk op de werkgever uit te oefenen.

Dus ik mag staken?
Ja, er is een wettelijk, juridisch kader dat u recht geeft om uw werk neer te leggen. Dat geldt voor iedere werknemer van Atos Origin.

Kan Atos Origin dreigen met disciplinaire maatregelen of ontslag? Nee! Ten eerste, intimidatie of andere bedreigingen door Atos Origin zijn uit den boze! U heeft het recht om actie te voeren en om te staken! Het verbieden van actievoeren/staken aan werknemers is onrechtmatig. Het is een onderdeel van ons rechtssysteem. Ten tweede, wanneer de staking rechtmatig is, mag de werkgever geen disciplinaire maatregelen opleggen. Ontslag is derhalve ook niet toegestaan! U mag en kan daar dan geen enkele negatieve consequentie van ondervinden. Niet vooraf aan stakingen, niet tijdens stakingen en niet na afloop van stakingen!

Wordt de staking door de rechter onrechtmatig bevonden en de stakers beëindigen hun actie, dan kunnen er tegen hen ook geen disciplinaire maatregelen worden genomen wegens hun deelneming aan de actie voordat de rechter de actie had verboden.

Geldt dat voor leidinggevenden ook?
Ja, leidinggevenden kan niet verboden worden actie te voeren. Ook zij hebben dat recht en kunnen dat recht uitoefenen. Leidinggevenden zijn ook werknemer bij Atos Origin en mogen ook actievoeren voor hun arbeidsvoorwaarden. Ook voor leidinggevenden mag er niet met disciplinaire maatregelen of ontslag gedreigd worden.

Bij acties/stakingen ontstaat er schade aan het bedrijf. Kan Atos Origin dat verhalen op werknemers?
Nee. Kern van een staking is juist dat er schade wordt toegebracht. Atos Origin kan geen aanspraak maken op een schadevergoeding van de individuele werknemer. Hetzelfde geldt voor de situatie waarbij de actie onrechtmatig wordt bevonden door de rechter, waarna de staking onmiddellijk wordt beëindigd. Atos Origin kan dan ook niet dreigen met de ontstane schade! Wel kan Atos Origin de vakbond die de staking organiseert aansprakelijk stellen voor de schade. De rechter zal schadetoebrenging aan de werkgever bij een staking over arbeidsvoorwaarden echter niet snel zwaar laten wegen.

Ook "derden" als toeleveranciers kunnen schade oplopen, kan dat wel? Ja, dat kan. De schade die zakelijke relaties van Atos Origin lijden levert geen beperking op van het actierecht. Wanneer de staking gericht is tegen Atos Origin en derden lijden daardoor schade, dan is Atos Origin daarvoor verantwoordelijk. Een staking wordt daarom ook aangemerkt als een normaal bedrijfsrisico.

Als ik actie voer/staak, krijg ik dan loon?
Nee, tijdens de duur van de staking zal de werknemer het zonder loon moeten doen. Dit geldt op grond van de hoofdregel in het arbeidsrecht 'geen arbeid, geen loon'. Er is ook geen recht op een sociale uitkering. Vakbondsleden hebben bij acties die langer één dag of langer duren recht op een stakingsuitkering afgeleid van het minimumloon. Wij gaan er van uit dat aanwezige stakers de gehele dag niet werken. Voor deze staking bij Atos Origin is voor leden de netto vergoeding EUR52,-. Werknemers die tijdens de staking lid van CNV Dienstenbond worden met een jaarlidmaatschap, ontvangen een stakingsvergoeding van EUR30,-.
Echter, het komt regelmatig voor dat na de staking met de werkgever wordt overeengekomen dat het loon alsnog gewoon wordt doorbetaald. Dat gebeurt omdat staken een normaal onderdeel is van de Nederlandse rechtstaat en mensen daar volgens die spelregels gebruik van kunnen maken. Staking wordt over het algemeen aangemerkt als een normaal bedrijfsrisico.

Wat mag niet bij stakingen?
Fysieke schade aan het bedrijf toebrengen mag niet. Er mag niets kapot gemaakt worden.
Agressie is uit den boze, zeker fysieke agressie is onacceptabel! Dit is een zakelijk conflict, dat niet over personen gaat en dat ook niet tegen personen gericht is.

Waarom is het beter om vakbondslid te zijn bij stakingen? Vakbondsleden hebben rechtsbescherming. Niet-leden hebben die ook, maar vakbondsleden krijgen die rechtstreeks op maat via de juridische bijstand die in het ledenpakket zit opgenomen.
Bovendien is bij stakingen voor vakbondsleden een stakingskas beschikbaar waaruit een stakingsuitkering kan worden betaald. Uiteraard zijn ook niet-leden van harte welkom. Tenslotte is er collectief belang; hoe meer leden CNV Dienstenbond heeft, hoe sterker de leden staan! Kortom, wordt lid!