Ingezonden persbericht


APS: Overeenstemming over verkoop van belangen in Schuitema door Ahold en CKK Publicatietijd: 23/04/2008 07:31 Rubriek: Economie Organisatie: PR Newswire IPTC: Economie, Business & Financien-Economie, Business & Financien / Business algemeen Dit is een origineel persbericht.
AMERSFOORT, Nederland, April 23 /PRNewswire/ -- Schuitema maakt vandaag bekend dat er overeenstemming is bereikt over de verkoop van het belang van 73,2% van Ahold in Schuitema NV aan CVC Capital Partners ("CVC"). Als onderdeel van deze transactie behoudt Ahold een indirect belang van 20% in Schuitema, zonder vertegenwoordiging in de Raad van Commissarissen. De ondernemingswaarde voor 100% van Schuitema, waarop de verkoop is gebaseerd, bedraagt EUR 950 miljoen. De transactie omvat ook de overdracht van 58 eigen C1000-supermarkten aan Ahold.

Tevens wordt bekendgemaakt dat CVC met CKK BV de overdracht van 25,1% van de aandelen in Schuitema NV is overeengekomen.

De C1000-ondernemers zullen met een substantieel belang participeren in de nieuwe organisatie en zullen vertegenwoordiging in de Raad van Commissarissen krijgen. Ook het management van Schuitema zal participeren.

De closing van de transacties zal, met inachtneming van de gebruikelijke voorbehouden, naar verwachting in de tweede helft van het jaar plaatsvinden. De overdracht van de C1000-supermarkten aan Ahold zal gefaseerd plaatsvinden en starten na closing. Deze overdacht zal naar verwachting voor het einde van het jaar afgerond zijn.

Het is beoogd dat na closing van de hierboven genoemde transacties de overige aandeelhouders in Schuitema de gelegenheid geboden zal worden om de door hen gehouden aandelen in Schuitema te verkopen en daarna de notering van Schuitema aandelen op NYSE Euronext Amsterdam te beëindigen.

http://www.schuitema.nl

Noot voor redacties:
PRN NLD
Voor meer informatie: Schuitema n.v., Corporate Communicatie, Mevr. D. ten Feld - Beerepoot, +31-33-453-33-33, info@schuitema.nl

http://www.schuitema.nl

PRN NLD
Voor meer informatie: Schuitema n.v., Corporate Communicatie, Mevr. D. ten Feld - Beerepoot, +31-33-453-33-33, info@schuitema.nl Links: Geen informatie