Gemeente Stadskanaal

Informatieavond reconstructie kruising bij Refaja ziekenhuis

De provincie Groningen, de gemeente Stadskanaal en het Refajaziekenhuis willen u graag informeren over het plan voor de reconstructie van de kruising van Boekerenweg (N378) - Boerhaavestraat.

U bent van harte uitgenodigd op woensdag 23 april 2008 van 19.30 tot 21.00 uur in het Refajaziekenhuis in Stadskanaal.

Bus rijdt vaker met Knoalster Nacht en vrijmarkt

De Knoalster Nacht, in de nacht van 29 op 30 april en de Oranjevrijmarkt op Koninginnedag trekken ieder jaar weer veel bezoekers. Als experiment breidt het OV-bureau de dienstregeling op deze dagen uit. Stadskanaal is dan voor beide evenementen uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Voor de veiligheid van de passagiers rijden er op de nachtritten medewerkers mee.

Dienstregeling Knoalster Nacht


* Van/naar Ter Apel, Musselkanaal, Veendam en Bareveld: elk half uur tot ongeveer 4.00 uur `s nachts.

* Van/naar Winschoten, Oude Pekela, Nieuwe Pekela, Gieten, Gasselte, Gasselternijveen en Borger: eens per uur tot ongeveer 4.00 uur 's nachts.

Buskaartje

Een eurokaartje voor een enkele reis kost 5 euro. Dit kaartje is te koop op het busstation in Stadskanaal en bij de chauffeur.

Dienstregeling Oranjevrijmarkt


* Van/naar Ter Apel, Musselkanaal, Veendam en Bareveld: elk half uur tussen 9.00 en 18.00 uur.

* Van/naar Winschoten, Oude Pekela, Nieuwe Pekela, Gieten, Gasselte, Gasselternijveen en Borger: eens per uur tussen 9.00 en 18.00 uur.

Buskaartje

Een eurokaartje kost 3 euro of 5 euro (vanuit Winschoten). Dit kaartje is te koop bij de chauffeur. Kinderen reizen mee voor 1 euro per kind. Meer informatie over de exacte dienstregeling: www.ovbgd.nl.

Gewijzigde dienstverlening rond de feestdagen

Het gemeentehuis en het Loket Wonen Welzijn en Zorg in het bedrijfsverzamelgebouw A22 aan de Aziëlaan in Stadskanaal zijn gesloten van:

* woensdag 30 april tot en met maandag 5 mei 2008

De burgerlijke stand is, uitsluitend voor aangiften van geboorte en overlijden, geopend op:

* vrijdag 2 mei en zaterdag 3 mei 2008, van 9.00 tot 10.00 uur

Vuilophaaldagen en Gemeentelijke Afvalverwerking

Op Koninginnedag en Hemelvaartdag is de Gemeentelijke Afvalverwerking gesloten en wordt er geen huisvuil opgehaald. De huisvuilroutes zijn dan als volgt:

* Route 30 april wordt 29 april

* Route 1 mei wordt 2 mei

Openingstijden Gemeentelijke Afvalverwerking


* Maandag - vrijdag : 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur
* Zaterdag : 9.00 tot 12.50 uur

Knoalster Nacht en vrijmarkt in schoon Stadskanaal

Op dinsdagavond 29 april bruist het centrum van Stadskanaal weer van activiteit tijdens de Knoalster Nacht, gevolgd door de vrijmarkt op Koninginnedag.

Ieder jaar is het weer een enorme klus om alle rommel die achterblijft op te ruimen. Draag uw steentje bij en gooi uw afval in de daarvoor bestemde containers. In het centrum staan op verschillende plaatsen extra rolcontainers voor klein afval zoals bekertjes, patatbakjes, en dergelijke. Heeft u spulletjes overgehouden van de vrijmarkt en wilt u deze niet mee naar huis nemen, gooi deze dan in de grote grofvuilcontainers die hiervoor geplaatst zijn.

Locaties grofvuilcontainers


* Oude Markt

* Ghandiplein

* Hoek Europalaan

* Stadshart

* Menistenplein

Samen dragen we zo bij aan een gezellig en schoon evenement.

Ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij het voornemen hebben vrijstelling te verlenen aan:
* familie Kramer, Floralaan 40 in Musselkanaal voor het uitbreiden van een woning op het perceel Floralaan 40 in Musselkanaal.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 19, derde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

* de heer H. Wilting, Noorderdiep 51 in Stadskanaal voor het bouwen van een mestvergistingsinstallatie op het perceel Van Boekerenweg in Stadskanaal. Dit perceel is kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie U, nummer 421.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 19, tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Het ontwerp van deze vrijstellingsbesluiten en de daarop betrekking hebbende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij het team bouw, milieu en bijzondere wetten, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal. Als u het niet eens bent met dit voornemen, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk van 24 april tot en met 4 juni 2008 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Verleende bouwvergunningen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij, onder gebruikmaking van een vrijstellingsprocedure conform artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bouwvergunning hebben verleend aan:

* de heer D. Koster, voor het plaatsen van een tijdelijke unit aan de Telefoonweg 25A in Musselkanaal tot 22 januari 2010, d.d. 11 april 2008.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij, onder gebruikmaking van een vrijstellingsprocedure conform artikel 19, derde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bouwvergunning hebben verleend aan:

* KPN Mobile, Linie 572 in Apeldoorn voor het plaatsen van een opstelpunt ten behoeve van mobiele telecommunicatie aan de Voltaweg 1 in Stadskanaal, d.d. 16 april 2008.
* KPN Mobile, Linie 572 in Apeldoorn voor het plaatsen van een opstelpunt ten behoeve van mobiele telecommunicatie aan de Sportparklaan ongenummerd, kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie B, nummer 11645 gedeeltelijk in Stadskanaal, d.d. 16 april.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij, onder gebruikmaking van een vrijstellingsprocedure conform artikel 19, tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bouwvergunning hebben verleend aan:

* HAJABouw BV, voor het oprichten van een woning met inpandige garage op het perceel aan de Dukdalf 1 in Stadskanaal, d.d. 15 april.

Belanghebbenden kunnen, binnen een termijn van zes weken na datum van vergunningverlening, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 11 t/m 17 april 2008 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Maarsdreef 24 tot en met 41, voor het slopen van achttien woningen, d.d. 11 april

* Postkade 4, voor het bouwen van een garage, d.d. 14 april

Onstwedde

* Holte 54, voor het tijdelijk plaatsen van een woonunit, d.d. 16 april

Alteveer

* Beumeesweg 166, voor het intern verbouwen en bewonen van een garage, d.d. 17 april

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de dinsdag van alle even weken om 10.00 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie.

De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van bouw, milieu en bijzondere wetten zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage:

meldingen op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:
* H. Kloeze, Hoofdstraat 109 in Stadskanaal voor het veranderen van de werking van een inrichting (de Baderie) aan de Hoofdstraat 109 in Stadskanaal.

* R.C. Veneboer in Stadskanaal voor het oprichten van een inrichting (BV Metaalbouw Borger) aan de Ampèreweg 1 in Stadskanaal.
* M. Ayache, Hollandselaan 1 in Stadskanaal voor het oprichten van een inrichting (poolcentrum) aan de Nederlandlaan 7B in Stadskanaal.

Opgemerkt wordt dat de publicatie van deze meldingen (artikel 8.40) slechts een wettelijk verplichte bekendmaking inhoudt. Van de meldingen zelf kan kennis worden genomen in het gemeentehuis.

de openbare kennisgeving en ontwerpbeschikking Wet milieubeheer inzake de aanvraag van:

* H. Bouland, Beumeesweg 18 in Alteveer. Het gaat om een revisievergunning voor een inrichting (pluimveehouderij met opfokhennen en hanen) aan de Beumeesweg 18 in Alteveer.

Burgemeester en wethouders zijn van plan op deze aanvraag een positief besluit te nemen. In het belang van de bescherming van het milieu is een aantal voorschriften gesteld. Iedereen die zich niet kan verenigen met deze ontwerpbeschikkingen kan zowel mondeling als schriftelijk, vóór 5 juni 2008, een zienswijze indienen. Als u behoefte heeft aan het beleggen van een openbare zitting, dan horen wij dat graag vóór 15 mei 2008 van u.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Verkeersbesluit

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij hebben besloten een individuele gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen voor:
* L.M. Edens-Kappers, op de parkeerstrook aan de Oude Markt 36 in Stadskanaal.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na bekendmaking van dit besluit bezwaar aantekenen bij het college van burgemeester en wethouders

Noot voor de pers:
Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.
* 23 april 2008

© Gemeente Stadskanaal - Raadhuisplein 1 - 9501 SZ Stadskanaal - Postbus 140 - 9500 AC Stadskanaal - voorwaarden - colofon