Ziekenhuisgroep Twente


Expositie in het SMT (22-04-2008)

KUNSTCOMMISSIE

Hengelo - In de polikliniekgangen van het Streekziekenhuis Midden-Twente (SMT) in Hengelo zijn schilderijen te bezichtigen van Ankie Stoeten-Koning. De expositie duurt van 23 april tot 27 juni 2008 en is toegankelijk op werkdagen van 8.00 uur tot 17.30 uur.

Na vele jaren van boetseren begon Ankie Stoeten-Koning in 2003 met schilderen.
Meteen op een heel groot doek en dat was een belevenis. Vanaf dat moment is Ankie verslingerd aan deze kunstvorm en brengt zij uren door op haar schilderzolder/atelier. Zij werkt met structuren die ontstaan door het gebruik van diverse materialen zoals kit, zaagsel, theebladen, korrels of takjes in combinatie met acrylverf. Meestal op grote doeken, tegenwoordig vaak twee-, drie- of vierluiken.

De themaâs wisselen en hangen samen met wat haar in die periode bezighoudt. Altijd abstract. Soms stralen de doeken rust uit, dan weer onrust, Plezier, diep denken, oppervlakkigheid. Het verhaal van elk schilderij is dan ook erg persoonlijk. Het kleurgebruik is afhankelijk van het thema. Aardekleuren of felle tinten. De toeschouwer kan er naar kijken en er een eigen interpretatie aan geven.
Werk van Ankie is in particulier bezit in binnen- en buitenland.

Algemeen e-mail: info@zgt.nl

Algemeen telefoon: (074) 290 59 05

Fax: (074) 290 54 07


---