Persbericht

23 april 2008

Claranet biedt online backup door partnerschap met BackupAgent ~ Claranet Online Backup biedt ondernemingen van elk formaat door TNO geteste dienst ~

Claranet introduceert met Claranet Online Backup een dienst die is gebaseerd op software van BackupAgent. Het biedt bedrijven hiermee de mogelijkheid een online backup te maken van verschillende servers en computers. Claranet beheert het backupproces centraal vanuit haar eigen datacenter, waarbij het backupproces via het internet loopt. Ook data-updates worden via het internet verstuurd.

Claranet Online Backup is veilig doordat Claranet de data versleutelt en over veilige internetlijnen transporteert. De software is beveiligd tegen bedreigingen van het internet en niet-geautoriseerde gebruikers. Deze veiligheidsmaatregelen zijn recent onderworpen aan een Security Scan van TNO.

Claranet Online Backup onderscheidt zich door zijn gebruikersgemak en eenvoudig beheer en is hierdoor kostenefficiƫnt. De dienst is direct in te zetten, zonder complexe installatieprocedure. Bovendien is Claranet Online Backup een totaaloplossing; Claranet kan desgewenst ook een restore op locatie terug bezorgen.

Claranet Online Backup voorziet alle computers binnen een bedrijf van een backup. Dit geldt ook voor medewerkers die gebruik maken van een laptop. Zodra een medewerker, waar ook ter wereld, inlogt op het (bedrijfs)netwerk, start automatisch het backupproces. De oplossing is eenvoudig te beheren en ondersteunt verschillende besturingssystemen. Mochten bedrijfsgegevens onverhoopt om welke reden dan ook kwijtraken, dan kan een klant rechtstreeks, zonder tussenkomst, de verloren data terug zetten.

Claranet Online Backup is eenvoudig uit te breiden en is daardoor zowel interessant voor bedrijven met enkele werknemers als voor bedrijven met duizenden werknemers.

Naast Online Backup introduceert Claranet ook Managed Applications. Met deze nieuwe dienst wordt de performance van applicaties binnen complexe ICT-infrastructuren volledig beheerd en geoptimaliseerd. Claranet komt met Managed Applications tegemoet aan de steeds hogere eisen die bedrijven aan de beschikbaarheid van applicaties stellen.

(297 woorden)

Noot voor de pers:

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Claranet
Claranet biedt sinds 1996 een betrouwbaar pakket aan diensten op het gebied van managed applications, internettoegang, VPN's, hosting, security en telefonie. Middels het eigen internationale netwerk biedt Claranet oplossingen voor dataverkeer tussen (inter)nationale bedrijfslocaties. Met vestigingen in 7 landen voorziet Claranet meer dan 300.000 klanten wereldwijd, waaronder Airbus, Renault en CenterParcs. Claranet heeft 600 medewerkers, een jaaromzet van 120 miljoen en is vanaf haar ontstaan een succesvolle en financieel stabiele onderneming. Meer informatie is te vinden op www.claranet.nl.

Over BackupAgent
Het van oorsprong Nederlandse bedrijf BackupAgent is enkele jaren geleden opgericht en in de afgelopen periode uitgegroeid tot een professionele, internationale organisatie. BackupAgent levert een kant-en-klare oplossing voor automatische online en lokale backup en recovery van bedrijfsdata. Ondersteuning en service zijn voor BackupAgent even belangrijk als productkwaliteit. Dit uit zich bijvoorbeeld in installatie- en onderhoudsservices door gespecialiseerde technici na aanschaf. Maar ook in de mogelijkheid van dagelijkse monitoring van backups. Meer informatie is te vinden op www.backupagent.com.