Politie Friesland

Politieberichten van woensdag 23 april

Fryslân, 23-04-2008 o Politieberichten van dinsdag 22 april 07.00 uur t/m woensdag 23 april 07.00 uur.

Surhuisterveen: politie houdt zes verdachten aan voor hinderen hulpdiensten
De politie heeft zes inwoners van Surhuisterveen in de leeftijd van 16 tot en met 19 jaar aangehouden op verdenking van het hinderen van de hulpdiensten tijdens de jaarwisseling. De politie kwam de zes op het spoor toen één van hen werd aangehouden voor vernielingen in de nacht van 10 op 11 februari in het dorp. Tijdens de verhoren bekenden de verdachte dat hij tijdens de jaarwisseling samen met anderen de brandweer had belaagd. In Burmaniastraat was tijdens de jaarwisseling een brandbult gemaakt. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te blussen. Hierbij werden ze ernstig gehinderd door een groep jongeren. De brandweer werd bekogeld met zwaar vuurwerk en molotovcocktails. Na politie onderzoek konden ook de vijf andere verdachten worden aangehouden. Na verhoor en een proces-verbaal mochten de zes het politiebureau verlaten, dit in afwachting van verdere strafvervolging.

Leeuwarden: politie houdt drie verdachten aan voor vernieling De politie heeft vorige week drie inwoners van Leeuwarden van 16, 17 en 17 jaar aangehouden op verdenking van diefstal en vernieling. Het trio maakte deel uit van groepje jongeren dat op 29 maart een modelwoning aan De Opslach binnendrong. In de woning werden grote vernielingen aangericht aan het interieur. Uit de woning werden een videofoon en sleutels van een aantal andere modelwoningen weggenomen. De schade bedroeg ruim 26000 euro. Na politieonderzoek konden de drie verdachten worden aangehouden, waarna ze voor drie dagen in verzekering werden gesteld. Na verhoor bekenden ze hun aandeel. Na een proces-verbaal voor diefstal en vernieling mocht het trio het bureau verlaten. De drie maakten deel uit van een groepje jongeren. Vier jongeren van dit groepje kregen een proces-verbaal voor
huisvredebreuk. Ze waren wel mee naar binnen geweest, maar hadden geen vernielingen aangericht.

Hallum: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de
Sythiemastrjitte. In de nacht van maandag op dinsdag kwam men binnen door vermoedelijk hengelen. Uit de woning werden een laptop, een fotocamera en een portemonnee weggenomen. De 24-jarige bewoner deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Willem Lorestraat. Tussen maandagmiddag en dinsdagochtend kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de woning werd een laptop weggenomen. De 21-jarige bewoonster deed aangifte.

Ureterp: voetgangster en bromfietser gewond na aanrijding De politie heeft dinsdagochtend op De Feart een aanrijding afgehandeld, waarbij een 17-jarige bromfietser uit Ureterp en een 43-jarige voetgangster uit Ureterp gewond raakten. De vrouw stak een fietspad over en zag daarbij de bromfietser over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De twee kwamen ten val en liepen daarbij letsel. De slachtoffers werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Bureau Verkeersongevalanalyse heeft een nader onderzoek ingesteld.

Wolvega: politie houdt twee verdachten aan voor diefstal ijzer De politie heeft dinsdagmiddag op de A32 nabij Wolvega twee inwoners van Leeuwarden van 42 en 44 jaar aangehouden op verdenking van diefstal van ijzer. Aan begin van de middag kwam een medewerker van een bedrijf aan de Metaalstraat bij het politiebureau in Wolvega. Aan de balie meldde hij de diefstal van ijzer. Omdat de medewerker beschikte over goed signalement van de verdachten en de auto werd direct een onderzoek ingesteld. Op de A32 kon de betreffende auto met daarin de twee Leeuwarders worden achterhaald. Na een stopteken werden de twee aangehouden en het voertuig in beslaggenomen. Achter de bijrijderstoel vonden de agenten een ploertendoder en in de laadbak twee nieuwe rollen met staaldraad. De twee verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: fietsster gewond na val
De politie heeft dinsdagmiddag op de EE-brug aan de Dokkumertrekweg een ongeval afgehandeld, waarbij een 36-jarige fietsster uit Stiens gewond raakte. De vrouw moest hard remmen voor een naderende auto en verloor daardoor de macht over het stuur. Het slachtoffer kwam ten val en werd ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad.

Heerenveen: brand in container
De politie onderzoekt een brand in een container naast een school aan de Buitenbaan. Surveillerende agenten waarschuwden de brandweer. Na de komst van de brandweer was het vuur snel onder controle. De brand is vermoedelijk aangestoken. De politie stelt een nader onderzoek in.