Ingezonden persbericht


'Tuinplanten kiezen' onmisbaar basisboek
voor de zeven seizoenentuin
Praktisch en kleurrijk naslagwerk voor de beginnende en gevorderde tuinier

Den Haag, woensdag 23 april 2008 - Wanneer bloeien welke planten? Welke planten en bloemen staan goed bij elkaar? Welke planten zijn voor slakken een lekkernij? Hoe moet u planten, snoeien en bemesten? 'Tuinplanten kiezen' is een basisboek voor iedereen met een tuin of dakterras die met dit soort vragen worstelt. Auteur Florentine van Eeghen en groenfotograaf en tuinarchitect Cora Koning hebben de beste planten geselecteerd voor de beginnende tuinier: lang bloeiend, sterk en ziekteresistent. Maar kiezen is moeilijk. Daarom zijn de planten praktisch ingedeeld in groepen: bomen, struiken, klimmers, vaste planten, bollen en planten voor potten. Bovendien wordt er niet uitgegaan van vier seizoenen, maar van zeven groei- en bloeiseizoenen. Alleen zo weet je zeker dat er - zonder al te veel moeite- het hele jaar iets moois in de tuin staat. Op vrijdag 25 april a.s. zullen Cora Koning en Florentine van Eeghen vanaf 16.30 uur hun nieuwe boek signeren bij boekhandel de Kler in Oegstgeest.

Het boek 'Tuinplanten kiezen' is logisch opgebouwd en bevat begrijpelijke adviezen, keurrijke en gedetailleerde foto's en bovenal praktische tips van Cora Koning & Florentine van Eeghen (Tips van Flo & Co). Zo staan in het boek handige overzichtjes van planten die geschikt zijn voor zon of schaduw, en zand- of kleigrond. Juist voor diegenen die weinig tijd, weinig ervaring en weinig tuin hebben biedt dit boek een welkom houvast.

"Wanneer je begint met tuinieren zijn er veel dingen die je nog niet weet. Het is soms echt vallen en opstaan. Ik wilde altijd al een boek maken waarmee "tuinstarters" snel op weg worden geholpen. Want wat is er lekkerder dan genieten in eigen tuin!", aldus Cora Koning.

Het boek 'Tuinplanten kiezen' is verkrijgbaar bij de betere boekhandels en kost 19,95 euro. Uitgeverij TERRA, ISBN 978-90-5897-831-8.

Over de auteurs
Cora Koning is tuinarchitect en groenfotograaf. 'Tuinplanten kiezen' is haar tweede boek. Zij exposeert regelmatig haar foto's. Op dit moment zijn ze te bewonderen in de toonzaal van Ad van Nieuwland, tuincentrum te Oegstgeest. Cora Koning maakt reportages in binnen- en buitenland, die regelmatig worden gepubliceerd in tijdschriften. Haar meest recente publicatie is terug te vinden in het voorjaarsnummer van TUIN EXCLUSIEF. Meer informatie op www.corakoning.nl.

Florentine van Eeghen is een bekend tuinboekenauteur. Van haar hand verschenen onder andere de boeken 'Balkontuin en dakterras' en 'Rozen zonder zorgen'. Ook zij publiceert in tijdschriften en geeft regelmatig lezingen. 'Tuinplanten kiezen' is haar tiende boek.


Bestellen:

Tuinplanten kiezen
Tuinplanten kiezen
Florentine van Eeghen-Elias



Noot voor redacties:
Achtergrondinformatie (