Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

YouthActionNet(TM) zoekt jonge maatschappelijk betrokken ondernemers

BALTIMORE (Maryland, VS), 23 april 2008 - YouthhActionNet(TM), het samenwerkingsinitiatief van de International Youth Foundation en Nokia, is op zoek naar 20 jonge, sociaal bewuste ondernemers uit de hele wereld. De 20 geselecteerden krijgen via het Global Fellowship Program intensief ondersteuning bij de realisatie van hun project, dat gericht moet zijn op een positieve maatschappelijke verandering. Inschrijving voor het Global Fellowship Program is mogelijk tot en met 15 mei aanstaande.

YouthActionNet(TM) is in 2001 opgezet om jonge mensen te stimuleren om positieve maatschappelijke veranderingen te initiëren. Initiatiefnemers zijn de International Youth Foundation en hoofdsponsor Nokia. Voor het Global Fellowship Program zijn zij nu op zoek naar 20 kandidaten tussen de 18 en 29 jaar oud, die de Engelse taal beheersen en al ervaring hebben opgedaan met het opzetten van een project of organisatie met een maatschappelijke doelstelling. Kandidaten kunnen zich nog tot en met 15 mei 2008 aanmelden via www.youthactionnet.org. Op 1 augustus 2008 worden de geselecteerde deelnemers aan het programma bekendgemaakt.

Het Global Fellowship Program
De deelnemers aan het Global Fellowship Program krijgen een geheel verzorgde reis naar Washington, DC, waar zij een intensieve training zullen volgen. Onderdeel van het programma is onder andere een workshop met de andere deelnemers. Ook komen de deelnemers in contact met internationale toonaangevende non-profit- en ontwikkelingsorganisaties. Verder ontmoeten zij potentiële financiers voor hun project. Om in aanmerking te komen voor het Global Fellowship Program moet een project duidelijke, vastomlijnde doelstellingen hebben en een blijvende, meetbare maatschappelijke impact achterlaten. Het project mag verder op geen enkel gebied verschil maken in cultuur, etniciteit, sekse, religie en seksuele oriëntatie. Het mag een nieuw project zijn binnen een bestaande organisatie.

Een inschrijfformulier staat op www.youthactionnet.org. Het formulier kan hier meteen worden ingevuld, of worden gedownload en via e-mail, fax of post worden verstuurd naar: YouthActionNet(TM)
c/o International Youth Foundation
32 South Street, Suite 500
Baltimore, MD 21202 USA
yan-info@youthactionnet.org Tel.: +1 410 951 1500
Fax: +1 410 347 1188

Voorgaande projecten
Deelnemers uit voorgaande jaren hebben diverse succesvolle projecten opgestart, zoals een microkredietprogramma voor jongeren in de Filippijnen en projecten voor vrijwillige gezondheidswerkers over de hele wereld. Daarnaast zijn projecten van de grond gekomen om daklozen in Mumbai te helpen en jongeren in Oeganda aan te moedigen om milieuvriendelijker te leven. Meer informatie over deze projecten is te vinden op: www.youthactionnet.org.

Over YouthActionNet(TM)
YouthActionNet(TM), in 2001 opgericht door de International Youth Foundation en sponsor Nokia, ondersteunt en stimuleert jongeren bij het werken aan positieve veranderingen in de omgeving en maatschappij. Via de Fellowship Programs, de opleidingen, de website en jongerennetwerken krijgen jonge ondernemers ideeën, financiering en toegang tot netwerken overal ter wereld. Met steun van de Sylvan Laureate Foundation heeft YouthActionNet(TM) diverse instituten in Brazilië en Mexico opgericht. Voor 2008 staan nieuwe instituten in Egypte, Haïti, Israël en Spanje op de planning . Meer informatie: www.youthactionnet.org.

Over de International Youth Foundation (IYF)
De International Youth Foundation (IYF) is in 1990 opgericht en investeert in jong talent. De IYF bouwt aan een wereldwijd netwerk van toegewijde bedrijven, overheidsinstanties en maatschappelijke instellingen, om jongeren te stimuleren hun steentje aan de maatschappij bij te dragen. De programma's van de IYF zijn gericht op blijvende veranderingen, door jongeren te helpen met opleiding en werkervaring en hen te ondersteunen bij het maken van goede keuzes voor henzelf en voor hun omgeving. Meer informatie: www.iyfnet.org.

Over Nokia
Nokia heeft door zijn maatschappelijke projecten al meer dan 1 miljoen jongeren ondersteund in 30 landen. Het bedrijf kent een actief vrijwilligersprogramma, waarbij de werknemers in het afgelopen jaar ruim 18.000 uur aan lokaal vrijwilligerswerk hebben verricht. Tevens ondersteunt Nokia nieuwe technologieprojecten om de kennis en voordelen van mobiele technologie voor iedereen ter beschikking te stellen. Voor meer informatie: www.nokia.com/communityinvolvement. Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht