Ingezonden persbericht


Avocent vereenvoudigt IT-beheer op Cisco Application eXtension Platform

Avocent-software draait op geavanceerd networking-platform voor veilig server- en pc-beheer

Nieuw Vennep, 23 april 2008 - Avocent Corporation (Nasdaq: AVCT) introduceert een nieuwe manier om zakelijke servers en pc's eenvoudig te beheren op het Cisco Application eXtension Platform (AXP) voor de Cisco Integrated Services Router (ISR). Avocent levert beheersoftware voor de nieuwe Cisco AXP. De software die draait op de Cisco ISR, maakt het mogelijk servers en pc's vanaf slechts één routingapparaat te beheren.

Met beheersoftware van Avocent die draait op Cisco AXP, kunnen klanten hun IT-middelen consistent beheren en beveiligingsprotocollen doorvoeren. Tevens maken netwerkbeheerders met de Avocent-software op het AXP gebruik van één eenvoudige interface en hebben ze hiermee toegang tot nagenoeg elke server, ongeacht de producent, overal in het netwerk. Hetzelfde geldt voor toegang op afstand tot elke pc of Mac aangesloten op het netwerk.

"Het is een unieke manier om nieuwe functionaliteit te bieden aan vestigingen binnen een bedrijfsnetwerk. Hierbij maken klanten gebruik van technologieën van zowel de LANDesk-divisie als de Management Systems-divisie van Avocent", zegt Ed Harper, voorzitter van de raad van bestuur van Avocent. "Klanten hebben steeds meer behoefte aan een alternatief voor de dure uitbreiding van IT-beheer naar alle vestigingen binnen een organisatie. Deze beheersoftware - die wordt gehost op de AXP - voldoet aan deze behoefte. Daarbij zorgt de software voor de juiste controle, beveiliging en compliance voor elke vestiging. Zo bewijst de nieuwe beheersoftware de kracht van gecombineerde Avocent-oplossingen."

"De integratie van de server- en pc-beheeroplossingen van Avocent in de Cisco AXP voor Cisco ISR-routers lost essentiële problemen op het vlak van monitoring, patching en tracking van bedrijfsmiddelen op", zegt Dave Frampton, vicepresident van de Access Routing Technology Group van Cisco. "Met de inzet van Avocent-software op de Cisco AXP profiteren IT-professionals altijd en overal van veilige toegang tot servers en pc's op bedrijfsvestigingen."

Avocent biedt twee soorten beheersoftware aan in combinatie met de Cisco AXP-module in de Cisco 1841-, 2800- en 3800-series van ISR's:
* MergePoint-software geeft netwerkbeheerders toegang tot serviceprocessors die in servers zijn ingebouwd en die op afstand toegang geven tot de stroomvoorziening, meetresultaten en andere serverfuncties;
* met de LANDesk Patch Manager kunnen beheerders automatisch alle servers, pc's, Mac's en laptops inventariseren, die op een WAN zijn aangesloten. Op deze manier kunnen ze de apparatuur scannen op aanvallen. Indien nodig installeert het systeem automatisch beveiligingspatches.

Cisco AXP op de ISR met Avocent-software vermindert de tijd die IT-beheerders gemiddeld besteden aan reparaties. Daarnaast bevordert de software de bruikbaarheid van het netwerk en biedt betere beveiliging dan andere, bestaande oplossingen. Avocent heeft zich tevens aangesloten bij het Cisco Technology Developer Program dat Cisco AXP ondersteunt.

"Met deze gecombineerde oplossing profiteren IT-professionals van beheer op afstand via één console. Daarnaast beveiligt de oplossing alle essentiële systemen, inclusief servers en alle pc's in het netwerk. We kijken ernaar uit om in de toekomst met Cisco te werken aan verdere verrijkingen", zegt Harper.

Over Avocent

Avocent biedt oplossingen voor IT-infrastructuurbeheer die operationele kosten verlagen, beheer vereenvoudigen en de beschikbaarheid van bedrijfskritische IT-omgevingen verhogen tot 24x7. Dit is mogelijk met geïntegreerde en gecentraliseerde in-band en out-of-band hardware en software. Voor meer informatie: www.avocent.com.



Ingezonden persbericht