Ingezonden persbericht


Sony Ericsson combineert klassiek design, de nieuwste technologie en HSDPA snelheid in de nieuwe G502

Badhoevedorp - 23 april 2008 - Sony Ericsson kondigt vandaag de G502 aan. Door het uitbreiden van het assortiment van telefoons waarmee je op internet kunt surfen, wordt een breder publiek aangesproken. De G502 brengt de kracht van het web naar een betaalbare telefoon, zodat iedereen gebruik kan maken van supersnel op internet surfen en het snel downloaden van bestanden.

"De G502 combineert een klassiek uiterlijk met verschillende, eigentijdse features op het gebied van mobiel internet", aldus Eric Rikken, head of Marketing Sony Ericsson Benelux. "De verbetering ten opzichte van voorgaande telefoons zit hem in het gebruik van HSDPA, die het mogelijk maakt supersnel over het internet te surfen. Dit maakt het een aantrekkelijke telefoon voor mensen die de controle willen houden over hun drukke zakelijke en prive leven."

De nieuwe G502
Indrukwekkend aan de binnenkant, klassiek aan de buitenkant


* Installatiegemak - De e-mail set-up wizard geeft direct toegang tot je eigen webmail account

* Prettig om naar te kijken - een complete mobiele internetervaring in een geweldig ogende, compacte telefoon

* Snel en eenvoudig te gebruiken - surf over het internet in de landscape mode. Met het snelle HSDPA heb je direct toegang tot internet en kun je direct downloaden

Hou contact, ook onderweg
De G502 wordt geleverd met de laatste versie van Google(TM) Maps for Mobile. Hiermee kun je satellietkaarten van een hoge kwaliteit bekijken en kun je lokale restaurants en hotels, inclusief eventuele waarderingen van andere gasten, opzoeken. Voor navigatie voer je het vertrek- en eindpunt in, waarna je steeds aanwijzingen krijgt die je naar je bestemming leiden. Door het toestel te verbinden met de GPS Enabler HGE-100 kun je ook gebruik maken van de mogelijkheden van GPS, zodat je de weg nooit meer kwijt raakt.

Eenvoudig e-mailen, eenvoudig te installeren
Mobiele toegang tot het internet is een must voor iedere professional. Met de G502 kun je heel makkelijk je webmail op je telefoon gebruiken. Een 'set-up wizard' leid je door een aantal eenvoudige stappen waarmee je je e-mail van je bestaande account doorzet naar je telefoon. Voor wie gebruikt maakt van push e-mail is de G502 ook een goede keuze. De telefoon biedt veiligheid en complete mobiliteit dankzij Exchange ActiveSync® .

Wat je wilt, wanneer je het wilt
Toegang verkrijgen tot je favoriete websites gaat dankzij de HSDPA snelheden van de G502 vier keer sneller dan met standaard 3G (UMTS). Als je een bepaalde website vaak bezoekt, kun je een RSS (Really Simple Syndication) feed selecteren waarmee je vanaf de desktop van de telefoon met één klik toegang krijgt tot deze pagina. De vooraf geïnstalleerde weersvoorspellingsapplicatie stelt je bovendien in staat het weer te checken voordat je de deur uitgaat, waardoor je altijd goed voorbereid kunt vertrekken.

De G502 is een UMTS/HSDPA 2100 en GSM/GPRS/EDGE 900/1800/1900 telefoon, verkrijgbaar in de kleuren Champagne Black en Brilliant Hazel en leverbaar tegen het einde van het tweede kwartaal van 2008.

Sony Ericsson G502 - In een oogopslag

Belangrijkste kenmerkenHigh Speed HSDPA
Google(TM) Maps for Mobile
RSS Desktop
Automatische e-mail set-up
Picture en video blogging
Web 2.0 Ready
Exchange ActiveSync®
Muziek en EntertainmentBluetooth(TM) stereo (A2DP) Mediaspeler
Mega Bass(TM)
Polyfone ringtones
Music tones (MP3/AAC)
PlayNow(TM)
TrackID(TM)

3D games
FM radio
Java
Videostreaming
Video viewing
Camera2 megapixel camera

4x digitale zoom
Photo fix
Picture blogging
Video recording
InternetAccess NetFront(TM) web browser
Web feeds
Communicatie en MessagingE-mail
Exchange ActiveSync®
Instant messaging
Speakerphone
Trilalarm
Picture messaging (MMS)
Text messaging (SMS)
Voorspellende tekstinput
Geluidsrecorder
ConnectiviteitBluetooth(TM) technologie
Modem
Synchronisatie
USB massaopslag
USB ondersteuning
OrganiserFlight mode
Telefoonboek
Agenda
Notities
Taken
Wekker
Timer
Stopwatch
Rekenmachine
AccessoiresMeegeleverd:

· Gebruikershandleiding

· Batterij

· Standaard oplader

· Stereo draagbare handsfree headset

Optioneel:

· GPS-Enabler HGE-100
Haal meer uit je telefoon - met GPS
technologie

· Bluetooth(TM) Car Handsfree HCB-105 Klein genoeg voor in je zak, gestroomlijnd zodat hij bij het interieur van je auto past.
· Bluetooth(TM) Headset HBH-PV708
Een krachtige draadloze handsfree voor dagelijks gebruik, verkrijgbaar in chroom of roze.
Feiten en cijfersAfmeting: 109 x 46 x 13.5 mm
Gewicht: 83.5 gram

Kleuren:
Champagne Black
Brilliant Hazel

Display: 262,144 kleuren-TFT
Resolutie: 240 x 320 pixels
Afmeting: 2 inches

Telefoongeheugen: tot 32 MB
Memory Stick Micro(TM) (M2(TM)) ondersteuning

Gesprekstijd GSM: tot 9 uur
Standby tijd GSM: tot 330 uur

Gesprekstijd UMTS: tot 4,5 uur
Standby tijd UMTS: tot 330 uur
Verkrijgbaarheid en versiesNetwerken:
UMTS/HSDPA 2100GSM/GPRS/EDGE 900 /1800 /1900

Verkrijgbaar tegen het einde van het tweede kwartaal van 2008

Over Sony Ericsson
Sony Ericsson Mobile Communications is in oktober 2001 opgezet als een 50:50 joint venture door Sony en Ericsson, en heeft haar hoofdkantoor in Londen. Het bedrijf ontwikkelt veelzijdige mobiele telefoons, accessoires en Mobile Broadband apparatuur voor de wereldwijde communicatiemarkt en heeft R&D sites in Europa, Japan, China, India en Amerika. Sony Ericsson is hoofdsponsor van de WTA (Women's Tennis Association) en werkt samen met de Association om door het jaar heen de Sony Ericsson WTA tour in meer dan 80 steden te promoten.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de volgende internetsite (www.SonyEricsson.com/nl) of u kunt contact opnemen met het Call Center (0900-8998318). Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 08.30 uur tot 18.00 uur en kost 10 cent per minuut. Alle Sony Ericsson persberichten en hoge resolutiebeelden zijn te vinden op http://www.sonyericsson.nl/persbronnen

NOOT VOOR DE REDACTIE (