Ingezonden persbericht


Green Grid' voor efficiënter energiegebruik in de IT-sector
Mime-Version: 1.0

STRATO stapt in wereldwijd energie-initiatief 'The Green Grid' voor efficiënter energiegebruik in de IT-sector

Amsterdam/Berlijn, 23 april 2008 STRATO, de op een na grootste hostingprovider in Europa, maakt op de gerenommeerde Sustain IT Conference in Londen zijn deelname bekend aan 'The Green Grid'. Dit is een non-profitconsortium dat efficiënt energiegebruik bij datacenters en binnen ICT-systemen van bedrijven wil bevorderen. In samenwerking met een aantal vooraanstaande IT-bedrijven, zoals AMD, Sun Microsystems en Cisco, wil STRATO het energieverbruik in de twee eigen datacenters op basis van de standaarden van The Green Grid meten en de energie-efficiëntie verder verbeteren. Als een van de eerste Europese hostingproviders doet STRATO een reeks tests van The Green Grid in een live-omgeving.

Damian Schmidt, CEO van STRATO: "Met de deelname aan The Green Grid willen we klimaatbescherming op het internet transparanter maken. Energie-efficiëntie van datacenters is hierdoor te vergelijken en voor IT-bedrijven wordt het aantrekkelijker om energie te besparen. In de twee eigen STRATO-datacenters kunnen we de standaarden en kengetallen van The Green Grid testen en doorontwikkelen. "In de afgelopen 18 maanden heeft STRATO al rond de 30 procent energie per klant bespaard en vanaf 1 januari 2008 runt STRATO de twee eigen datacenters 100% klimaatneutraal met stroom van de Duitse NaturEnergie AG. We nemen deel aan het The Green Grid-initiatief, omdat we ons inzetten voor een gestandaardiseerd energie-efficiëntielabel. Met een duidelijke en meetbare standaard kan een klant bewust kiezen voor een hostingprovider. Niet Green Washing dus, maar Green Acting!"

Het wereldwijde energie-initiatief The Green Grid is een non-profitconsortium van IT-bedrijven en experts, dat efficiënt energiegebruik bij datacenters en binnen ICT-systemen van bedrijven wil bevorderen. Hiervoor ontwikkelt The Green Grid standaarden en kengetallen om de energie-efficiëntie te meten en te verbeteren. Als eerste grote hostingprovider zal STRATO de kengetallen in een live-omgeving testen en suggesties voor verbetering doen. STRATO neemt hiermee opnieuw - nadat het voor de inspanningen op het vlak van klimaatbescherming in oktober 2007 al de BUND Milieuprijs voor Berlijn ('Berliner Umweltpreis des BUND') ontving -een richtinggevende rol in op het gebied van klimaatbescherming.

###
Over STRATO
Met meer dan 3,5 miljoen domeinen en meer dan een miljoen klanten is het van oorsprong Duitse STRATO de op een na grootste hostingprovider van Europa. De organisatie is buiten Duitsland ook actief in Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland, Italië en Spanje. STRATO biedt op de lokale situatie afgestemde homepagepakketten, hoogwaardige dedicated en virtuele servers en professionele webshops. STRATO is een 100 procent dochteronderneming van freenet AG en levert transparante kwaliteit op basis van TÜV-certificeringen. Naast procesmanagement (ISO 9001) en klantsupport (MS Servicekwaliteit) zijn de beide datacenters van het bedrijf ISO 27001-gecertificeerd. Sinds 1 januari 2008 zijn de twee eigen datacenters 100 procent CO2-neutraal.



Ingezonden persbericht