Ingezonden persbericht


Pioneer Europe contracteert BT voor netwerkdiensten

Vijfjarige overeenkomst ter waarde van 3,3 miljoen euro omvat netwerkdiensten in 13 Europese landen

BT maakt bekend dat het een overeenkomst heeft gesloten met Pioneer Europe NV voor de levering van netwerkdiensten. Vanuit het Europese hoofdkantoor van Pioneer in Melsele, België, wordt de verkoop, marketing, logistiek en distributie voor alle Europese landen gecoördineerd. Binnen de vijfjarige overeenkomst, ter waarde van 3,3 miljoen euro, gaat BT beveiligde wide area network (WAN) diensten leveren, waarbij een robuust IP-netwerk 21 Europese locaties met elkaar zal verbinden.

Alle belangrijke locaties beschikken over een redundante verbinding, waarmee eventuele storingen dynamisch worden opgevangen. Dit stelt Pioneer te allen tijde in staat cruciale netwerkverbindingen in stand te houden. In de toekomst zullen ook bedrijfskritische data, spraakverkeer en video worden geïntegreerd in het netwerk.

"BT's technische kunde, die perfect aansluit op ons eisenpakket, de uitstekende referenties van bestaande klanten, de naadloze netwerkintegratie met Pioneer in Azië, plus de lokale ondersteuning, hebben ons ervan overtuigd dat BT voor ons de ideale partner in Europa is", aldus David Cox, IT Infrastructure Project Manager - ITCC, Pioneer Europa NV.

Erik ter Horst, CFO en interim CEO van BT Benelux voegt hieraan toe: "Ik ben trots dat Pioneer ons heeft verkozen boven onze concurrenten. De vandaag aangekondigde samenwerking bewijst wederom onze deskundigheid om klanten, waar dan ook ter wereld, te voorzien van netwerkgebaseerde IT-diensten."

Het contract omvat WAN-diensten zoals MPLS (Multi-Protocol Label Switching), IP VPN (op Internet Protocol gebaseerd Virtual Private Network), inbellen op afstand via MobileXpress (hiermee kunnen werknemers op afstand werken), SAP gateway en interconnectiviteit met Pioneer's WAN in Azië.

EINDE

Over BT

BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan onze klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet, als ook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail en BT Wholesale.

In het boekjaar 2006-'07, dat eindigde op 31 maart 2007, behaalde BT Group een omzet van 20.223 miljoen Britse pond. De winst voor belastingen bedroeg 2.484 miljoen Britse pond.

British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: http://www.bt.com/aboutbt.

Beeldmateriaal van BT is te downloaden op: http://imagelibrary.btplc.com.

Over Pioneer

Pioneer is een technologie leider met meer dan 38.000 werknemers in 126 landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Japan. Over het boekjaar 2006, dat eindigde op 31 maart 2006, rapporteerde Pioneer een omzet van meer dan 5 miljard euro.