Ingezonden persbericht


Persbericht

debat Design toen, nu en morgen

Digitale vormgeving
met Jaap Drupsteen en Marcel Kampman (Waacs)
moderator Jeroen van Erp (Fabrique)
Idazaal, ingang Prinsestraat 37, Den Haag
woensdag 23 april, 20.00 uur
initiatief en organisatie: Ontwerpwerk
reserveer op internet (toegang gratis)

Welke krachten zijn op dit moment van invloed op digitale vormgeving en hoe stellen we ons de toekomst van digitale vormgeving voor? Wat is de rol van digitale vormgeving bij visuele communicatie? Zijn fantasie en entertainment morgen nog belangrijker dan vandaag? Hoe gaan we om met de zoveel besproken wens om interactiviteit en op welk moment is die interactiviteit eigenlijk gewenst? Zijn fantasie beelden sterker dan de fysieke werkelijkheid? Is internet hèt podium voor digitale communicatie? De betekenis en inzet van ontwerpers verandert, net als de wereld waarin zij werken. Iedereen kan zijn eigen website samenstellen en ontwerpen of een filmpje publiceren op YouTube. Wat is de gedroomde positie van de ontwerper van morgen?

Digitale vormgeving werpt nog steeds vele vragen op. Een relatief nieuw medium met schijnbaar onbegrensde mogelijkheden. Hoe denken de specialisten, de experts daarover? We hebben Jaap Drupsteen, digitaal vormgever van het eerste uur en Marcel Kampman (Waacs, Texelse Boys) gevraagd over hun drijfveren en werk te komen vertellen. Na de pauze zullen zij onder leiding van moderator Jeroen van Erp (Fabrique) met elkaar in gesprek gaan.

Onder de titel Design: toen, nu en morgen organiseert Ontwerpwerk, multidisciplinary design een serie van 4 debatten over verleden, heden en toekomst van design. Elke avond staat een andere ontwerpdiscipline centraal: productontwerp, visuele communicatie, vormgeving van de openbare ruimte en digitale vormgeving. Ontwerpwerk organiseert de debatten in het kader van het 21 jarig bestaan van het bureau. Digitale vormgeving is het vierde debat in deze reeks.

Naar aanleiding van deze debatten verschijnt in juli 2008 het Engelstalige boek Design: ThanNowTomorrow (werktitel) bij uitgeverij Veenman. Tekst Max Bruinsma en Ann Meskens, onder redactie van Ed Annink (Ontwerpwerk).

Eerdere debatten:
Debat 1: Design: toen, nu en morgen Productontwerp
met Bruno Ninaber van Eyben en Chris Kabel o.l.v. Gert Staal vond plaats op 27 september in de Idazaal.

Debat 2: Design: toen, nu en morgen Visuele communicatie
met Jan van Toorn en Koert van Mensvoort o.l.v. Max Bruinsma vond plaats op 10 oktober in de Idazaal 2007

Debat 3: Design: toen, nu en morgen Vormgeving van de Openbare Ruimte
met Karin Daan en Sophie Krier o.l.v. Cornel Bierens vond plaats op donderdag 22 november 2007

Contact (en beeldmateriaal): Beleke Bagchus b.bagchus@ontwerpwerk.com www.ontwerpwerk.com

Foto:
met de klok mee vanaf linksboven:
Jaap Drupsteen, Marcel Kampman, Jeroen van Erp