Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Finale 'Locals Only! on Tour 2007' door complete sterrenlichting

Bekendmaking 'Dommelsch Local Hero Award 2008' in Sugar Factory

Op woensdag 23 april geven de Local Heroes van vorig jaar nog éénmaal een laatste, gratis optreden in het kader van Dommelsch Locals Only! on Tour 2007/2008 in Sugar Factory Amsterdam. Diezelfde avond worden ook de nieuwe Local Heroes van 2008, waaronder de 'Dommelsch Local Hero 2008', op feestelijke wijze bekend gemaakt.

Tijdens de Dommelsch Locals Only! -avond op woensdag 23 april in Sugar Factory, wordt de 'Dommelsch Local Hero Award 2008' bekendgemaakt. De populairste Local Hero met de meeste stemmen maakt kans op deze felbegeerde titel en mag als enige band álle shows van de maar liefst 20 festivals en podia bijwonen. Dit in het kader van alweer de vijfde editie van Dommelsch Locals Only! on Tour. Stemmen kan nog steeds via www.dommelschlocalsonly.nl. De vakjury bestaande uit mensen van LiveXS, Fabchannel, KXradio en Dommelsch kiest de overige helden. Bovendien zal KXradio deze avond live uitzenden.

Sterrenlichting 2007
Diezelfde avond spelen nog éénmaal alle Local Heroes van vorig jaar en sluiten hiermee de vierde editie van Dommelsch Locals Only! on Tour af. De Local Heroes hebben zich allen op hun eigen manier in de kijker gespeeld. Zo won singer/songwriter Leine de Grote Prijs van Nederland en is SAT2D de winnaar van de Kunstbende en Nu of Nooit-competities. Monstertux heeft de 'Dommelsch Locals Only Award 2007' in de wacht gesleept, William Wixley scoorde een heuse chart-hit en Monokino maakt momenteel furore in het internationale clubcircuit. De zesde Local Hero, Cool Jimmy maakt een frisse doorstart onder de naam Someday, waarbij drie van de vier bandleden op eigen kracht doorgaan. Someday is live te bewonderen in Sugar Factory wat tevens de laatste keer zal zijn voor wat betreft het Dommelsch Locals Only! on Tour avontuur.

De Dommelsch Locals Only! -avond in Sugar Factory opent om 19.30 uur zijn deuren. Toegang: gratis!

Local Heroes 2007
? Monstertux is een Friese band die haar repertoire omschrijft als 'monsterrock' met een onmiskenbaar eigen geluid. De band is in 2007 met de 'Dommelsch Local Hero Award' bekroond tot beste independent band van Nederland. ? De jonge SAT2D maakt pop-/rocksongs met soms een snufje punk en emo. SAT2D is de winnaar van de Limburgse bandcompetitie 'Nu of Nooit' en mag volgens de traditie het Pinkpopfestival openen. Hun succes is vooral te danken aan het energieke en goed op elkaar afgestelde spel. ? Leine uit Amsterdam geeft een eigenzinnige draai aan rustige pop met jazzinvloeden. Leine is de winnaar van 'De Grote Prijs 2007' en is misschien wel de bekendste naam uit het afgelopen seizoen van Dommelsch Locals Only! ? Someday gaat uit van de kracht en stem van songwriter en frontman Karim ter Veer. Liedjes met invloeden vanuit pop, soul en jazz met hier en daar krachtige uitstapjes. Voorlopig zal de band nog een aantal nummers van Cool Jimmy laten horen. De sound van Someday zal daarentegen wel vernieuwd en een meer akoestisch randje krijgen. ? William Wixley, geboren in Zimbabwe combineert reggae, pop en soul en klinkt derhalve als een meer alternatieve kruising tussen Daniel Beddingfield en Jack Johnson. Hij was de eerste Local Hero met een hitnotering in de Nederlandse top 100. ? Monokino is een elektronisch poptrio dat Amsterdam als thuisbasis kent. De samenstelling is dan weer internationaal: want naast zanger, gitarist en componist George (uit Amsterdam), komt toetseniste Yu Jin uit het verre oosten. Sinds december 2006 speelt Monokino live met een elektronische drummer, Frans van Gastel.

Over Dommelsch Locals Only!
Dommelsch Locals Only! is Nederlands grootste platform voor independent talent. Het biedt een uitgebreid pakket aan ondersteunende elementen waar talentvolle nieuwe bands de ruimte krijgen zich inhoudelijk verder te ontwikkelen en om zich op podia, radio, televisie en internet te presenteren voor een groter publiek. Muziekliefhebbers kunnen zo -en veelal gratis- kennis maken met nieuw talent. Jaarlijks worden door het Nederlandse publiek en een vakjury (LiveXS Popmagazine, Fabchannel, KXradio en Dommelsch) de zes beste bands uitgeroepen tot 'Local Heroes', die vervolgens de gelegenheid krijgen om live te spelen op een groot aantal Dommelsch podia en festivals.

www.dommelschlocalsonly.nl


- EINDE PERSBERICHT -



Ingezonden persbericht