Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (23/4)

OOSTERHOUT NB, 23 april 2008

Rijder onder invloed aangehouden

WAALWIJK: Een forse snelheidsovertreding is voor de politie dinsdagavond aanleiding geweest om op de Erve een 32-jarige Waalwijker te controleren. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 425 ugl. Hij kan voor beide zaken een proces-verbaal tegemoet zien. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Agenten surveilleerden gisteravond op de Putstraat te Waalwijk. Ter hoogte van de kruising met de Grotestraat zagen zij vanuit het centrum een stationwagen met hoge snelheid de kruising over scheurde. De agenten volgden het voertuig en zagen dat de bestuurder circa 80 km / uur reed en op de volgende kruising nog een gevaarlijke inhaalmanoeuvre maakte. Hierop werd hij aan de kant gezet.

Stagiaire betrapt op verduistering in dienstbetrekking

DONGEN: Een 19-jarige jongeman uit Dongen is dinsdagmiddag in een winkel op de Hoge Ham betrapt op verduistering in dienstbetrekking. Hij had 5 flesjes parfum, condooms en een DVD-box in een vuilniszak gestopt en deze in de container gedaan, met de bedoeling om die spullen na het werk mee naar huis te nemen.

Hij werd door een medewerkster van de zaak nader aan de tand gevoeld toen de verpakking van de DVD box werd gevonden omdat hij enkele keren had verteld daar veel belangstelling voor te hebben. Hij gaf toen toe dat hij goederen verduisterd had. De jongen verklaarde aan het bureau dat hij niet eerlijk vond dat hij als stagiaire helemaal geen vergoeding kreeg. Dat gegeven had bij hem meegespeeld toen hij het misdrijf pleegde. Hij gaf ook toe al eerder spulletjes uit de winkel verduisterd te hebben.

Politie onderzoekt inbraak in kapperszaak

OOSTERHOUT: Vanmorgen is bij een kapperszaak op het Basiliekplein een inbraak ontdekt. De dief heeft met een onbekend voorwerp het dubbel glas van de voordeur ingeslagen. Uit de winkel is de kassalade gestolen. De omvang van de buit is niet bekend. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. Wanneer de inbraak heeft plaats gevonden is niet duidelijk. In elk geval tussen 18.10 uur dinsdagavond en vanmorgen 08.15 uur.

62 bekeuringen bij controle spoorwegovergangen

RIJEN: De politie van het team Gilze-Rijen / Dongen heeft vanmorgen in samenwerking met medewerkers van het Korps Landelijke Politie Diensten en Pro Rail een controle gehouden tussen 07.00 en 09.00 uur bij spoorwegovergangen op de Stationsstraat en de Julianastraat. Daarbij werden 62 bekeuringen uitgeschreven. Doelstelling van de actie, die samenvalt met een landelijke campagne, is om het aantal ongelukken en bijna-ongelukken op kruisingen van wegen met spoorwegen terug te dringen. Het politieteam organiseert daarom in mei nog een keer een dergelijke controle. Vorig jaar vielen in Nederland negentien doden door ongevallen op spoorwegovergangen. Tien slachtoffers waren jonger dan 21 jaar

Er zijn 62 bekeuringen uitgeschreven

-10 voetgangers zijn onder de gesloten slagboom bij de voetgangersoversteekplaats op het station gekropen en hiervoor bekeurd
- 32 fietsers zijn bekeurd omdat ze aan de verkeerde kant van de weg op het fietspad fietsten

- 1 bestuurder van een bromscooter is bekeurd omdat hij aan de verkeerde kant van de weg op het fietspad reed

- 7 voetgangers zijn bekeurd omdat ze het rode licht van de spoorwegovergang negeerde

- 1 fietser is bekeurd omdat hij het rode licht van de spoorwegovergang negeerde

- 1 automobilist is bekeurd omdat hij het rode licht van de spoorwegovergang negeerde

- 1 bestuurder is bekeurd voor het niet hands free bellen
- 7 bestuurders zijn bekeurd voor het niet dragen van de veiligheidsgordel

- 1 bestuurder is bekeurd omdat zijn kind niet in een kinderzitje zat
- 1 bestuurder is bekeurd omdat hij het inrijverbod negeerde

Auteur: Willem van Hooijdonk