ProRail

Persbericht

23-04-2008

ProRail en gemeente Arnhem pakken vervuiling rond spoor aan

Aan een jarenlange ergernis van bewoners en treinreizigers is een einde gekomen. Spoorwegbeheerder ProRail heeft samen met de gemeente Arnhem afspraken gemaakt over het weghalen van zwerfvuil op de spoortaluds. Op vrijdag 18 april is begonnen met de eerste grote schoonmaak die enkele weken duurt.
Door strenge veiligheidseisen en de daarmee samenhangende hoge kosten lukte het tot nog toe niet om het zwerfvuil te verwijderen. Op initiatief van de gemeente hebben de diverse partijen de handen nu ineengeslagen. Op vrijdag 18 april is begonnen met het schoonmaken van de taluds op de hoek van de Hertogstraat rondom het Velperpoortstation.
In opdracht van ProRail heeft aannemer VolkerRail gezorgd voor de benodigde papieren en functionarissen om de veiligheid rond het spoor te waarborgen. De gemeente Arnhem zorgt voor een zwerfvuilploeg van de aannemer Eemfors en voor veegmachines om de hele omgeving schoon te kunnen maken.
Het tracé tussen Velperpoort en Zypsepoort, zowel aan de Centrumzijde als aan de Klarendalse kant, wordt de komende weken schoongemaakt. Ook de noordzijde komt aan de beurt. Dit jaar houden de gemeente en ProRail in de gaten hoe snel het terrein weer vervuilt zodat de spoorwegbeheerder planmatig de spoortaluds kan schoonhouden.