Gemeente Dalfsen

Boek over historie van alle kernen

23-04-2008

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de huidige gemeente Dalfsen in 2011, wil de gemeente een boek uitbrengen over de historie van de verschillende kernen in de gemeente.

Gemeente Dalfsen viert tienjarig bestaan met historisch boek

Dalfsen - Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de huidige gemeente Dalfsen in 2011, wil de gemeente een boek uitbrengen over de historie van de verschillende kernen in de gemeente. In dit boek wordt voor het eerst de geschiedenis van alle kernen samen gepubliceerd. In november 2010 zal het boek worden uitgebracht. Het college van Dalfsen gaat de gemeenteraad bij de voorjaarsnota voorstellen om hiervoor EUR 20.000 beschikbaar te stellen.

Het Historisch Centrum Overijssel zal het onderzoek uitvoeren en het boek uitgeven. De voorkeur gaat uit naar een collectie van verhalen aan de hand van brieven, dagboeken, memoires, krantenartikelen, notulen en met veel illustraties. Alle kernen en buurtschappen, met elk hun eigen stukje geschiedenis, zullen aan bod komen.

Het is een belangrijke voorwaarde dat het boek toegankelijk en aantrekkelijk is voor een breed publiek: van jong tot oud en voor zowel inwoner als toerist. Nu al blijkt er veel interesse te zijn bij boekhandels en historische verenigingen.