Gemeente Dalfsen

Dalfsen op pad om thema's missie en visie te bepalen

23-04-2008

De gemeente nodigt bewoners, ondernemers, jongeren en maatschappelijke organisaties uit om de komende maanden mee te praten en mede vorm te geven aan de nieuwe toekomstvisie.

Dalfsen - De gemeente Dalfsen richt haar vizier op de toekomst. De gemeente nodigt bewoners, ondernemers, jongeren en maatschappelijke organisaties uit om de komende maanden mee te praten en mede vorm te geven aan de nieuwe toekomstvisie.

Centraal staat de vraag hoe de gemeente er in 2020 uit moet zien. Meer in het bijzonder gaat het om de vraag hoe de gemeente moet inspelen op maatschappelijke trends en ontwikkelingen, zoals economische ontwikkelingen en globalisering, maar ook bewustwording en zingeving. Langs diverse wegen wil de gemeente bijdragen van de bevolking, het maatschappelijk middenveld en het bedrijfsleven ontvangen. Zo komt er een informatiebulletin waarin inwoners worden uitgenodigd hun mening te delen. Ook worden dorpsgesprekken gehouden. Na de zomer wordt de Dag van de Toekomst georganiseerd. Op deze dag gaat de gemeenteraad het gesprek aan met de inwoners van Dalfsen. De concept Missie | Visie is dan gereed en wordt gepresenteerd aan de inwoners. Vervolgens kunnen de inwoners over de missie en visie in gesprek gaan met de raadsleden, vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld en bedrijfsleven en andere inwoners.

Schouw
Aanstaande donderdag, 24 april, markeert een "schouw" de externe start van het missie- en visietraject. Raadsleden gaan samen met een aantal betrokken inwoners van Dalfsen op pad om de belangrijkste thema's voor de visieontwikkeling in beeld te brengen. De plekken die worden bezocht staan symbool voor een onderwerp waarover in de nieuwe visie uitspraken worden gedaan. Bijvoorbeeld leefbaarheid in de kernen, economische ontwikkeling en de relatie met de omgeving. Het doel is om de belangrijkste discussiepunten te identificeren en het gesprek daarover op gang te brengen.

Visiedocument
Aan het eind van de dag heeft een groot aantal thema's, die van invloed zijn op de toekomst van Dalfsen, de revue gepasseerd. In een volgende stap worden deze thema's verder verkend en opgenomen in een aantal toekomstscenario's. Ook deze zullen met de inwoners worden besproken. Uiteindelijk moet het
traject leiden tot een helder en krachtig visiedocument dat aan het eind van 2008 zal worden opgeleverd.