Politie Zuid-Holland-Zuid

23/04 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 23-04-2008 o Persberichten district II diversen

GEWONDEN BIJ AANRIJDING
LANGERAK Op de kruising Wielweg/Tiendweg heeft dinsdagmiddag 22 april een aanrijding plaatsgehad tussen een auto en twee fietsers. De bestuurster van de personenauto een 53-jarige vrouw uit Waal - reed over de Wielweg. Op het kruispunt met de Tiendweg zag zij een groepje fietsers dat van rechts kwam niet aankomen. De fietsers hadden voorrang moeten krijgen aangezien het hier een gelijkwaardige kruising betreft. De fietsers, twee meisjes van beiden 14 jaar uit Ameide, vielen. De een liep een pijnlijk bovenbeen op en werd door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis in Utrecht gebracht, de ander liep een zeer bovenlichaam en een pijnlijk knie op en werd door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis in Gorinchem gebracht. De automobiliste is erg geschrokken.

VOETGANGSTER ERNSTIG GEWOND NA AANRIJDING
GORINCHEM In de Schelluinenstraat is dinsdagmorgen 22 april een 45-jarige vrouw uit Dordrecht ernstig gewond geraakt. Zij liep in de Schelluinsestraat op weg naar haar werk toen er een vrachtwagen met oplegger voor haar rechtsaf sloeg een terrein op gelegen aan de Schelluinsestraat. Bij deze manoeuvre zag de 31-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ede (Gelderland) vermoedelijk de voetgangster niet omdat die precies in de dode hoek liep. De vrouw werd geraakt door de cabine waardoor ze viel waarna de vrachtwagen over haar benen reed. Ze werd met ernstig beenletsel naar het ziekenhuis in Nieuwegein gebracht waar ze direct werd geopereerd. Eén been zit in het gips en het andere is zodanig verbrijzeld dat het nog maar de vraag is of het been behouden kan worden. De politie stelt een onderzoek in naar de aanrijding. Van de chauffeur is een verklaring opgenomen.

BOOS OM BEKEURING
GORINCHEM De politie heeft op dinsdagmorgen 22 april een 35-jarige man uit Gorinchem aangehouden in de Haarstraat. Hij kreeg daar een bekeuring van een medewerkster (51) van de stichting Veiligheid en Toezicht vanwege parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats terwijl daarvoor geen vergunning in de auto lag. Wel lag er in de auto een geldig parkeerticket voor een reguliere parkeerplaats. De bekeuring deed de vrouw onder de ruitenwisser, de 35-jarige man kwam toen net aanlopen. Het bleek om zijn auto te gaan. Hij zei niet gezien te hebben dat hij op een invalidenparkeerplaats was gaan staan. De man werd vervolgens boos om het boetebedrag van 150 euro. Hij eiste dat de boete teruggedraaid werd. Hierbij zou hij bedreigingen geuit hebben en geprobeerd hebben het computertje waarmee de vrouw de bekeuringen uitprint, afhandig te maken. Ze schakelde de politie in die de man aanhield. Na verhoor werd hij heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

GESTOLEN FIETS
GORINCHEM De politie heeft in de nacht van dinsdag 22 april op woensdag 23 april een 48-jarige man uit Gorinchem aangehouden. Hij bleek een gestolen fiets in zijn bezit te hebben. Surveillerende agenten troffen de man en een kennis op de Nieuwe Wolpherensedijk. Bij hen stond een redelijk nieuwe fiets, na controle bleek deze vorig jaar december te zijn gestolen in Zwijndrecht. De verdachte werd meegenomen wegens heling. Hij is ingesloten. De rechtmatige eigenaar wordt in kennis gesteld.