Politie Haaglanden

Persberichten 23 april

Haaglanden, 23-04-2008

Dronken op de brommer
Den Haag - Een 42-jarige bromfietser uit Den Haag trok op 23 april om
1.00 uur s morgens op de Groot Hertoginnelaan de aandacht van agenten door zijn niet werkende achterlicht. Hij bleek ook teveel gedronken te hebben en blies 400 ugl. Dit leverde de man een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur op.

Straatrover gepakt
Den Haag Een 17-jarige jongen uit Den Haag griste op 22 april om 15.40 uur op de Schenkkade de tas weg van een 55-jarige vrouw uit Oegstgeest. Een 32-jarige fietser uit Den Haag zag het gebeuren, aarzelde geen moment en achtervolgde de straatrover. In de Volkerakstraat lukte het de man om de straatrover te overmeesteren en over te dragen aan de toegesnelde politie.

Fiets m er in
Den Haag De politie hield dinsdag 22 april kort voor middernacht een 42-jarige Hagenaar aan op verdenking van diefstal uit twee autos in een parkeergarage aan het Spui. De man ging er na de inbraak op een fiets vandoor. Hij werd te voet achtervolgd door enkele agenten. Ter hoogte van de Prinsessengracht reed de man het trottoir op om zich aan de achtervolgende agenten te onttrekken. Hij maakte daarbij een stuurfout en reed pardoes de gracht in. Agenten wisten de Hagenaar, die niet kon zwemmen, aan te houden. Na een warme douche werd hij voor nader verhoor ingesloten.

Wat gaat de tijd snel
Den Haag De politie hield woensdag 23 april om 01.00 uur in de Doubletstraat een 28-jarige inwoner uit Capelle aan de IJssel aan. De man kreeg ruzie met een prostituee en beklaagde zich bij de inmiddels ter plaatse gekomen agenten. De ruzie ging uiteindelijk om de duur van de betaalde liefde. Volgens de man was die te kort geweest. De man verliet de kamer en nam daarbij de tas van de 27-jarige vrouw mee. Agenten hielden de man aan en sloten hem voor nader verhoor in.

Verdachte diefstal fiets aangehouden
Den Haag De politie hield dinsdag 22 april een 17-jarige Hagenaar aan op verdenking van diefstal van een fiets. De man nam vanaf de Grote Markt een fiets mee. Agenten op straat zagen het gebeuren en achtervolgden de man en wisten hem uiteindelijk aan te houden. De 17-jarige verzette zich bij zijn aanhouding. Aan het bureau bekende de man.

Onder invloed door rood
Den Haag Een 62-jarige automobilist reed dinsdag 22 april om 22.00 uur op het Hoflandplein door het rode licht. Agenten spraken de man aan en roken dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 505 ugl en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnende bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Baby opgesloten in auto
Leidschendam Een 42-jarige vrouw sloot dinsdag 22 april per ongeluk om 17.15 uur haar 8 maanden ouden baby op in de auto aan de Berberis. De autosleutels lagen binnen in de auto. Ze belde de politie, die samen met een voorbijganger kon helpen. De baby kreeg het benauwd, waardoor de agent besloot de ruit van het linkervoorportier te verbreken. De baby kreeg een beertje voor de schrik.

Aangehouden na achtervolging
Wassenaar Een 43-jarige vrouw Wassenaar is dinsdag 22 april omstreeks kwart voor negen s avonds aangehouden na een achtervolging. Politieagenten zagen de vrouw op de Storm van s-Gravenzandeweg opvallend rijgedrag vertonen. Zo reed ze erg hard en trok ze bij een groen verkeerslicht niet op. De agenten besloten de vrouw achterna te rijden en constateerden vervolgens de ene na de andere ernstige verkeersovertreding. Toen de politiemensen de auto een stopteken gaven, reed de bestuurster er vandoor. De achtervolging leidde door en om Wassenaar. De snelheid van de vrouw liep op tot 160-170 kilometer per uur. Met behulp van andere politieautos en coördinatie door de centrale meldkamer kon de auto uiteindelijk bij hotel/restaurant De Bijhorst tot stilstand worden gebracht. De vrouw bij wie inmiddels een bloedproef is afgenomen is ingesloten.

Winkeldieven gepakt
Rijswijk Een 34-jarige man uit Den Haag nam 22 april om 15.35 uur voor 132 euro kleding mee uit een warenhuis in winkelcentrum de Boogaard zonder deze af te rekenen. Een medewerker van de beveiliging zag dit en belde de politie. De Hagenaar heeft een transactie van 260 euro aangeboden gekregen.
Een 44-jarige moeder met haar 18-jarige dochter uit Den Haag werden 22 april 16.50 uur betrapt toen zij uit meerdere winkels spullen meenamen zonder te betalen. De twee gingen met een proces verbaal naar huis.

Links langs de vluchtheuvel
s-Gravenzande Een 25-jarige automobilist uit Hoek van Holland reed dinsdag 22 april om 07.45 uur over de Nieuwelaan. Hij had haast en haalde een voor hem rijdende vrachtwagen in. Dit deed hij door links langs de vluchtheuvel, op de rijstrook voor tegenliggend verkeer, de vrachtwagen te passeren. Daarbij kon hij een aanrijding met een 31-jarige automobilist uit Naaldwijk niet meer voorkomen. De man uit Hoek van Holland belandde in de sloot. Hij kon op eigen kracht de auto verlaten. Ambulancepersoneel behandelde beide bestuurders ter plaatse. Agenten vorderden het rijbewijs van de 25-jarige man in en maakten proces-verbaal tegen hem op.

Scooterrijder gewond na aanrijding
Naaldwijk (Westland) - Een 20-jarige man uit Amsterdam is op dinsdag 22 april op de Verdilaan gewond geraakt bij een aanrijding. De man reed op een scooter op de Verdilaan en kwam uit de richting van de Kruisweg. Vermoedelijk wilde hij een auto die in dezelfde richting reed links inhalen. Toen hij de auto links wilde inhalen sloeg deze net rechtsaf. Het gevolg was een aanrijding waarbij de scooterrijder gewond raakte. Hij is met een gebroken bovenbeen, rug en hoofdletsel vervoerd naar het Leyenburg Ziekenhuis.

Man gewond bij werkzaamheden riool
Zoetermeer Een 39-jarige medewerker van een rioleringsbedrijf raakte 22 april om 15.30 uur gewond toen een deksel van een rioolput met enorme kracht omhoog kwam. De man uit Pijnacker was aan het werk op de Platinastraat en werd samen met de putdeksel enkele meters de lucht ingeschoten. Het slachtoffer is met een gebroken arm naar een ziekenhuis gebracht.

Motorrijder gewond
Zoetermeer Een 48-jarige motorrijder uit Zoetermeer raakte 22 april om 12.00 uur gewond toen hij in de Edelgasstraat tegen een plotseling overstekende fietser botste. Het slachtoffer viel en brak zijn sleutelbeen. De man is overgebracht naar een ziekenhuis.

Aangehouden na mislukte diefstal
Zoetermeer Personeel van een sportcomplex aan de Scheglaan in Zoetermeer betrapte op de avond van dinsdag 22 april twee vermoedelijke dieven. Personeelsleden zagen de mannen omstreeks tien uur in een kantoorruimte morrelen aan een bureau. Toen het personeel de mannen aansprak, gingen de twee er vandoor. De politie was snel ter plaatse, maar kon de mannen niet meer achterhalen. Wel werd de auto van de twee aangetroffen en voor onderzoek afgevoerd. De politie kreeg een herkansing toen de verdachten een uur later opnieuw bij het sportcomplex opdoken en via een afgesloten deur probeerden binnen te komen. Ditmaal kon een van de verdachten, een 20-jarige man uit Den Haag, worden aangehouden.