Politie Zuid-Holland-Zuid

23/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 23-04-2008 o Persberichten district I

IN OVERTREDING
DORDRECHT Een 24-jarige man uit Rotterdam is in de vroege morgen van woensdag 23 april aangehouden door de politie. Surveillerende agenten zagen de automobilist al slingerend rijden over de middelste rijstrook van de A16. Het voertuig waarin hij reed bleek niet apk gekeurd te zijn waarop de bestuurder op de Laan der VN waar hij inmiddels reed, naar de kant werd gehaald. De man vertelde de agenten direct dat hij momenteel geen rijbewijs heeft, omdat dit is ingenomen. Vervolgens kon de man zich niet identificeren en gaf hij bij het noteren van de gegevens gaf een valse naam op. Hij moest mee naar het politiebureau waar hij na het afleggen van een verklaring weer weg mocht met de nodige bekeuringen.

AANRIJDING TUSSEN TAXIBUS EN FIETSER
DORDRECHT Op de Thorbeckeweg heeft dinsdagmiddag 22 april een aanrijding plaatsgehad tussen een taxibus en een fietser. De bestuurder van de taxibus een 45-jarige man uit Dordrecht haalde op de Thorbeckeweg een auto in die te langzaam zou rijden. De taxichauffeur haalde in via de weghelft voor het tegemoetkomend verkeer. Hierbij passeerde hij een vluchtheuvel. Op dat moment reed op de Thorbeckeweg ook een fietser, een 65-jarige man uit Dordrecht. Die wilde linksaf de Visserstraat in. De fietser constateerde dat er op zijn weghelft geen voertuigen reden en sloeg af. Maar op het moment dat hij de rijstrook voor het tegemoetkomende verkeer kruiste, werd de man aangereden door de taxibus. De fietser viel en liep diverse schaafwonden op. Na behandeling door ambulancepersoneel ter plekke mocht hij huiswaarts. Tegen de taxichauffeur wordt proces-verbaal opgemaakt.

SNELLE BROMFIETS
DORDRECHT Een politieagent van het biketeam heeft een wel heel snelle bromfiets in beslag genomen. Dit gebeurde op dinsdagmorgen 22 april op de Prof. Waterinklaan. De agent zag een 17-jarige jongen uit Dordrecht op de bromfiets rijden. Zijn rijgedrag was aanleiding voor controle. Na controle in het politiebureau bleek dat de bromfiets maar liefst 113 km/uur kon rijden. Na correctie bleef een constructiesnelheid over van 101 km/uur. De constructiesnelheid mag maar 45 km/uur bedragen. De bromfiets was door een kennis van de jongen opgevoerd. De politie maakt proces-verbaal op.

BABBELTRUC
DORDRECHT Een 28-jarige man uit Shanghai is zijn tas met inhoud kwijtgeraakt. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 22 april op het NS station Dordrecht aan het Stationsplein. De man werd aangesproken door een onbekende man. Nadat deze wasuitgepraat, bemerkt de man dat zijn tas die naast hem stond, was verdwenen. In de tas zaten een laptop, een portemonnee met inhoud, een paspoort, een fototoestel, een mobiele telefoon en reispapieren. De man is naar de Chinese ambassade verwezen in verband met de gestolen documenten.

FLIPPEREN
DORDRECHT/ZWIJNDRECHT In de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 april is ingebroken in twee woningen. In beide gevallen kwam men binnen door de voordeur open te flipperen terwijl de bewoners lagen te slapen. In Dordrecht gebeurde dit in de Hendrikstraat en in Zwijndrecht in de Staringstraat. De buit bestond uit een laptop, rijbewijzen, paspoorten, bankpassen en een creditkaart. Met de creditkaart was reeds een bedrag van 1200 euro uitgegeven. De unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.
De politie adviseert om altijd, ook als men maar even de woning verlaat, het slot met de sleutel om te draaien en/of op het nachtslot te doen. Hengelen of flipperen wordt op dIe manier voorkomen.

NEPGLAZENWASSER ACTIEF
DORDRECHT De politie waarschuwt voor een man die zich voordoet als glazenwasser en mensen op die wijze geld afhandig maakt. Afgelopen weekend kreeg de politie twee meldingen van bewoners aan het Nicolaas Beetsplein. Bij twee bewoners vroeg hij een geldbedrag. Dit was echter niet het bedrag dat de mensen altijd aan hun echte glazenwasser betalen. Hij verzon een smoes maar een van de bewoonster trapte er niet in en kreeg haar geld terug. De andere gedupeerde gaf wel het geld maar kreeg na betaling argwaan en constateerde dat de ramen helemaal niet gewassen waren.
Het zou gaan om een blanke man, lengte ongeveer 1.70 meter, leeftijd ongeveer 20 jaar oud, tenger postuur, lichtblond haar en hij was keurig gekleed en sprak keurig Nederlands.
Indien meer mensen gedupeerd zijn geraakt, worden zij verzocht dit te melden bij de politie. Indien u informatie over de verdachte heeft of iets verdachts heeft gezien, meld dit dan ook. Dit kan via 0900-8844 (lokaal tarief)