Gemeente Vlaardingen


Kinderen Kruidenbuurt krijgen hun buurtspeelplaats

23 april 2008

De kinderen van de Kruidenbuurt kunnen binnenkort spelen bij een tijdelijke buurtspeelplaats aan het Kruidenpad. Het idee voor de speelplaats is een initiatief van de kinderen zelf, ouders en andere betrokken bewoners.

Het college van burgemeester en wethouders heeft in zijn vergadering van 22 april besloten dat deze speelplaats er moet komen.

Het voorstel voor de buurtspeelplaats is ontwikkeld door de kinderen. Zij kwamen op het idee naar aanleiding van het verwijderen van een schommel aan het Vingerhoedskruid. Omwonenden hadden aangegeven overlast te ervaren van deze speelplek waarna de schommel weggehaald is.

Klik voor een groter exemplaar
De indeling van de nieuwe speelplaats.

Plan van de kinderen
De kinderen uit de buurt willen echter toch graag een plek om te spelen en hebben hun idee verder uitgewerkt samen met een werkgroep van bewoners, basisschool de Singel, buurtagenten en de gemeente. Daarna is het plan aan de buurt gepresenteerd. Er komt een duikelrek en een zogenaamd speellandschap met een klimrek met glijbaan. De speelwerktuigen krijgen een natuurlijke uitstraling die goed past in de groene omgeving.

Om op deze nieuwe speelplek overlast te voorkomen is de buurtagent nauw betrokken geweest bij het ontwerp en bij het opstellen van de regels voor de buurtspeelplaats. Verder wordt de speelplek s avonds goed verlicht, is de ondergrond van de speelplek niet aantrekkelijk voor scooters en brommers en zullen politie en omwonenden een oogje in het zeil houden.

De tijdelijke speelplaats zal voor de zomervakantie klaar zijn. In de tweede helft van 2009 wordt de kruidenbuurt opgehoogd. Na de ophoging krijgt de Kruidenbuurt een permanente buurtspeelplaats waar de speeltoestellen die nu aangeschaft worden ook weer een plek zullen krijgen.