FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: acties dreigen bij Menzies Aviation op Schiphol

Het personeel van bagage- en passagierafhandelaar Menzies Aviation op Schiphol dreigt in de voorjaarsvakantie in actie te komen. Eerder wezen de leden van FNV Bondgenoten het eindbod van Menzies voor een nieuwe cao al af en gisteravond besloten zij unaniem om actie te gaan voeren.

Menzies Aviation biedt na twee cao rondes in een eindbod slechts 1,5 % structurele loonsverhoging voor 2008. FNV Bondgenoten wil een loonsverhoging van 3,5%.

Marjolein Dubbelaar, bestuurder FNV Bondgenoten: "De laatste jaren probeert Menzies Aviation telkens met een eindbod de mensen te dwingen een veel te lage loonsverhoging te accepteren. Terwijl de Menzies Holding goede resultaten haalt en vol van mooie woorden is over waardering van de werknemers. Maar die merken daar in hun portemonnee helemaal niks van. Dit eindbod betekent koopkrachtverlies. En die slikken-of-stikken-aanpak van hun werkgever pikken de mensen niet meer".

De directie van Menzies Aviation ontvangt binnenkort een ultimatum van FNV Bondgenoten. Als Menzies daar niet op ingaat, sluit de bond acties in de voorjaarsvakantie niet uit.

Bij Menzies Aviation werken ongeveer 450 mensen.
---