Gemeente Alkmaar


PERSBERICHT
Alkmaar, 18 februari 2008

Multicultureel kinderfestival in Sportcomplex Oosterhout Alkmaar

Op woensdagmiddag 23 april 2008 organiseert de Werkgroep Kinderfestival 2008 een multicultureel festival in Alkmaar. Het feest wordt gehouden van 13.00 - 16.00 uur voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar (groep 6, 7 en 8) in en om het Sportcomplex Oosterhout in Alkmaar.

Verschillende scholen hebben zich al aangemeld om een presentatie verzorgen (dans, toneel, modeshow, muziek, zang etc.). Daarnaast organiseert het Sportbureau Alkmaar een sportinstuif. Het doel van deze dag is om kinderen in Alkmaar kennis te laten maken met elkaars culturen en achtergrond, met elkaar te spelen en elkaar te respecteren.

Ontstaan van het kinderfestival op 23 april in Turkije In Turkije is 23 april een nationale feestdag. Tijdens de eerste bijeenkomst van het Turkse nationale parlement op 23 april 1920 heeft Mustafa Kemal Atatürk, de oprichter van de democratische republiek Turkije, deze dag geschonken aan de kinderen in de hele wereld, de bestuurders van de toekomst. In de loop der jaren is deze dag uitgegroeid tot "International Children Festival", waarbij verschillende culturen bij elkaar komen om dit feest te vieren. Ook in onze zusterstad Bergama wordt dit festival jaarlijks georganiseerd, waaraan leerlingen van enkele Alkmaarse basisscholen hebben deelgenomen.

Kinderfestival in Alkmaar

Voor de Alkmaarse kinderen van Turkse afkomst is dit een belangrijke dag, die uitermate geschikt is om een multicultureel feest te organiseren. Het festival biedt de mogelijkheid om kennis te maken met elkaars culturen en achtergronden. De Turkse ambassadeur wordt uitgenodigd om het festival te openen.

Aanmeldingen

Alkmaarse organisaties die een sportclinic willen geven of een demonstratie willen verzorgen op het gebied van dans, zang, culinair of modeshow, kunnen zich nog aanmelden. Zij kunnen dit tot 1 april doen bij Civan Özkan, tel. 072-5409602 of 06-28456154) of e-mail: gsbalk@xs4all.nl Kinderen die willen deelnemen hoeven zich niet aan te melden. Zij kunnen gewoon naar het festival komen. Uiteraard kunnen hun ouders komen kijken, de toegang is gratis